Achter de travalje aan het Kerklpein in Biggekerke gaat een woonhuis met complete smederij schuil.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter de travalje aan het Kerklpein in Biggekerke gaat een woonhuis met complete smederij schuil. © Dirk-Jan Gjeltema

Wie het monumentale huis van Anneke koopt, krijgt er een waar museum bij cadeau

dag huis!VLISSINGEN - Het blauwe huisje met de groene aanbouw waarop ‘smederij anno 1882’ staat, is niet te missen in hartje Biggekerke. Als je de lage deur doorgaat, maak je een tijdreis. Het aambeeld van de dorpssmid staat klaar, een hamer ligt er naast een stuk ijzer. De smid lijkt ieder moment binnen te kunnen lopen. Kijk je om je heen dan zie je massa’s oude gereedschappen. Maar dit is niet een Zeeuws ambachtsmuseum, het is het voorste deel van het huis van Anneke Louws (66). Achter de oude smederij gaat een comfortabel woonhuis schuil.

 1. Het perfecte landhuis, maar toch zetten Hans en Jacqueline het na twee jaar alweer te koop
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Het perfecte landhuis, maar toch zetten Hans en Jacqueline het na twee jaar alweer te koop

  Van Rotterdam naar Bruinisse is een hele stap. En hoewel op hetzelfde eiland, de stap van Bruinisse naar Sirjansland is misschien nog wel groter. Toch zetten Hans en Jacqueline Tarmond hem te koop. In het dorpje tussen natuurgebied Dijkwater en hun oude ‘republiek’ bouwden ze een seventies-villa om tot hypermodern landhuis. Met luxe keuken, prachtige veranda, een gastenverblijf: alles erop en eraan. En toch zetten ze hem nu, na amper twee jaar, alweer te koop.
 2. Het paradijsje van Sylvie in Axel: ‘We hebben hier zoveel beleefd’
  PREMIUM
  DAG HUIS!

  Het paradijsje van Sylvie in Axel: ‘We hebben hier zoveel beleefd’

  Langeweg, zo heet de lange weg die leidt naar Hulst. De afslag naar Axel heet de Kinderdijk. Meteen links ligt de oude weg naar Zuiddorpe, waar heel vroeger nog een tramtracé heeft gelegen. Het is nu een oprijlaan naar twee boerderijen. In de ene woont Sylvie Petit. Nog wel, want haar perceel staat te koop. Een paradijsje is het, met die mooie schuren rondom een intieme binnenplaats. Een beetje Frankrijk in Zeeuws-Vlaanderen.
 3. Duitse familie Strutz verkoopt haar huis in Aagtekerke: ‘Mijn dochter heeft vier weken niet tegen me gepraat’
  PREMIUM

  Duitse familie Strutz verkoopt haar huis in Aagtekerke: ‘Mijn dochter heeft vier weken niet tegen me gepraat’

  AAGTEKERKE - In het hart van Aagtekerke, in de luwte van Domburg en Westkapelle, aan de karakteristieke kerkring met die mooie scheve toren, staat een sprookjeshuis. Zo een gemaakt van oude moppen, met sierlijke lijsten aan de buitenzijde, prachtige balken aan de binnenzijde, een opkamer, een kelder - alles wat je maar bedenken kan aan monumentale elementen. Niet gek dus dat de familie Strutz er alles aan deed er haar tweede huis van te maken. En nu niet durft te denken aan het leeghalen ervan. Maar het moet.
 4. Trendsetters in Terneuzen: het huis van Coen en Valérie kan zo in VT Wonen (en het staat te koop!)
  PREMIUM
  dag huis!

  Trendset­ters in Terneuzen: het huis van Coen en Valérie kan zo in VT Wonen (en het staat te koop!)

  TERNEUZEN - Als van je huis niet de voorgevel maar het interieur als eerste foto op Funda wordt gezet, dan kan dat twee dingen betekenen. Of die gevel is spuuglelijk, of het interieur is om door een ringetje te halen. Dat laatste is het geval aan de Jacobus van Looystraat in Terneuzen. Het huis dat Coen Kaijser zeven jaar geleden kocht, is door zijn vriendin Valérie van der Sloot tot in de puntjes gestyled. Een rijtjeshuis uit de jaren zeventig, saaier kan bijna niet, maar eenmaal binnen sta je in een hipheidspaleis dat zo in VT Wonen kan.
 5. Hakan en Tugba gaan van Dauwendaele naar de Mortiere: ‘We hebben hier ons droomhuis van gemaakt’
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Hakan en Tugba gaan van Dauwendae­le naar de Mortiere: ‘We hebben hier ons droomhuis van gemaakt’

  Dat het nog bestaat: een modern huis, in perfecte staat van onderhoud, met een grote tuin, een eigen oprit én een eigen garage voor een authentieke startersprijs. In de Middelburgse Edelstenenbuurt kan het dus nog gewoon. De lieve buren en het gevoel van geborgenheid krijg je erbij cadeau. Hakan (38) en Tugba (32) Metin moeten dan ook even slikken als zij binnenkort hun verhuisdozen inpakken.
 1. Marianne laat een magisch plekje achter in Nisse: ‘Niemand snapt dat we hier weggaan’
  PREMIUM
  dag huis!

  Marianne laat een magisch plekje achter in Nisse: ‘Niemand snapt dat we hier weggaan’

  In haar hele leven is Marianne Gillot misschien wel twintig keer verhuisd. Van Amsterdam naar Waarde, Hansweert, Yerseke, Goes, Gouda, Souburg, Vlissingen en weer terug naar Rotterdam. En in al die plaatsen nog verschillende keren. Maar nergens bleef ze zo lang als in Nisse. Eigenlijk was ze dan ook van plan daar de rest van haar leven te blijven. Maar ja, het begon toch weer te kriebelen. En toen werd ze verliefd op een huis in Middelburg, vergelijkbaar met het magische plekje dat ze achterlaat in de Zak van Zuid-Beveland.
 2. Linda verkoopt bijzonder familiehuis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkastjes toe’
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Linda verkoopt bijzonder familie­huis in Breskens: ‘Mijn opa heeft alles zelf gemaakt, tot de keukenkast­jes toe’

  Alsof je de filmset van de serie Mad Men binnen wandelt. De flagstones op de vloer, de panelen tegen de muren, de houten deuren met houten deurklinken: aan de Dokter Broodmanstraat in Breskens staat een heus mid century-walhalla te koop. Het is het huis dat de grootvader van Linda Puister in 1959 zelf bouwde en waar haar vader, Piet Jansen, tot zijn dood heeft gewoond. Een huis dat verhalen ademt. Dat niet zou misstaan in het Openluchtmuseum.