Leuny de Kam (vierde van links vooraan) was het zesde kind van tien van timmerman De Kam in Oostkapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Leuny de Kam (vierde van links vooraan) was het zesde kind van tien van timmerman De Kam in Oostkapelle. © Eigen foto / Reproductie Dirk Jan Gjeltema

Warme herinneringen bij terugkeer in Oostkapelle

WEER EVEN THUISLeuny de Kam (1956) woont na meer dan veertig jaar weer in Oostkapelle. Vroeger woonden ze met z’n twaalven in en naast de bloemenwinkel, toen woonhuis en werkplaats van haar vader die een timmerbedrijf had. Nu woont ze in de pastorie.

In de bloemenwinkel, Dorpsstraat 42-44, haalt Leuny de Kam genoeglijke herinneringen op. Sommige details in het pand zijn nog net als vroeger. Zoals het luik boven de ingang, met rolbalk. ,,Daar gingen de bouwmaterialen naar binnen die De Jager-Tolhoek kwam brengen.” En de plaats waar de was werd gedaan en opgehangen. ,,Iedereen deed wat en we deden het zingend, in canon en meerstemmig. We hadden tien kinderen thuis.”

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.