Volledig scherm
PREMIUM
© Stan Bos

Voorverkiezingen in VS de ultieme vakantie voor veel Nederlanders

Amerika-adept Stan Bos dompelde zich een week lang onder in de voorverkiezingen van New Hampshire. Daar blijken nog veel meer Nederlandse politieke toeristen rond te lopen.

In The Rex, het intieme theater in het centrum van Manchester in New Hampshire, staat zestiger Liz te wachten op de komst van presidentskandidaat Joe Biden. Ze wil de voormalige vicepresident aan de vooravond van de verkiezingen in haar thuisstaat New Hampshire horen spreken. ,,Mijn schoonvader was de chauffeur van John F. Kennedy toen hij in 1960 campagne voerde in New Hampshire’’, vertelt ze. ,,En in 1976 was mijn schoonmoeder betrokken bij de campagne van Jimmy Carter. Maar wat leuk dat jij helemaal uit Europa bent gekomen om erbij te zijn. Waar komt die interesse in onze politiek vandaan?”

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.