Een oude foto van het gezin Jansen/Van Veen aan de achterkant van de woning aan het Binnenduin. Met vlnr: moeder Patricia van Veen met zoon Wessel, de dochters Ronja en Katja en vader Gert Jansen
Volledig scherm
PREMIUM
Een oude foto van het gezin Jansen/Van Veen aan de achterkant van de woning aan het Binnenduin. Met vlnr: moeder Patricia van Veen met zoon Wessel, de dochters Ronja en Katja en vader Gert Jansen © Ernesta Verburg

Voor Katja (22) is terugkeren naar haar ouderlijk huis geen straf

HAAMSTEDE - Katja Jansen (22) klom er al in bomen toen ze nog in Maassluis woonde. Gék als de familie Jansen op Zeeland was, nestelde het vijfkoppige gezin zich in 2010 permanent in het vakantiehuis aan het Binnenduin 31 in Haamstede. Nog altijd keert de studente uit Genk er vaak en graag terug.

Vader Gert Jansen en moeder Patricia van Veen kochten in 2000 een lap grond in het toen nog haast onbebouwde gebied ten westen van het Gadrabos. Met pal achter het huis een stuk bos, dat haar ouders er later bijkochten. Katja herinnert zich nog de leegte, toen er nauwelijks buren waren. In zijn terreinwagen reed haar vader weleens over de lege kavels, dwars door de struiken. ,,Dat was echt héél spannend.” 

Gaandeweg werd er een hele wijk gebouwd, maar dat was niet iets waar Katja veel van merkte. Achter het huis strekken eigen bos, en in de verte het Gadrabos, zich nog altijd eindeloos uit. ,,De rest is heel geleidelijk gebouwd, dus dat heb je eigenlijk niet zo door.”   

  1. Corona loopt als een scheidslijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’
    PREMIUM

    Corona loopt als een scheids­lijn door huize Geelhoeds. ‘We prijzen ons gelukkig dat we in Zeeland wonen’

    BURGH-HAAMSTEDE - Tijdens het videobellen met collega’s schept Wim er niet over op dat hij vlakbij het strand woont. In Zoutelande nog wel, je weet wel. Of over dat het hier zo mooi, stil en rustig is. ,,Nee, dat kun je niet maken.” Maar even onder ons gezegd en gezwegen, prijzen hij en zijn vrouw Caroline zich juist nu gelukkig dat ze in Zeeland wonen. ,,In het centrum van Rotterdam kun je niet zomaar op pad.”