Antoinette Blok is boomhuttenbouwer
Volledig scherm
PREMIUM
Antoinette Blok is boomhuttenbouwer © Marjolein van der Klaauw

Van boomhuttenbouwer tot boomkweker: deze mensen werken in het bos

Bomen moeten ons klimaat redden en ze blijken goed voor onze gemoedsrust. Sommige mensen maken er hun werk van. ,,Het liefst ga ik er onder liggen om naar de bladeren te kijken, het spel van licht en schaduw.’’

Zowat iedereen die na 1957 is geboren, heeft tijdens zijn of haar schooltijd een boom geplant tijdens Nationale Boomfeestdag, tot 1980 bekend als Boomplantdag. De dag heeft tot doel onze liefde voor bomen te stimuleren. Een liefde die in praktische zin vooral bestaat uit ‘loslaten’, want om te groeien heeft een boom vooral rust en ruimte nodig.

,,Een boom kan zichzelf heel goed redden. Als hij ziek is, kan hij zichzelf herstellen, maar hij neemt er wel de tijd voor’’, zegt boomverzorger Annemiek van de Vugt. ,,Soms wel tientallen jaren. Zoveel geduld hebben wij mensen vaak niet.’’

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.