Na een korte verklaring verlaat Bert Spahr van der Hoek op 22 juni 2000 de raadsvergadering en zijn Middelburgse burgemeesterspost. Links VVD-wethouder Joan van Dijk-Sturm, rechts R. Visser van AOV/Unie 55+. Later in de vergadering werd een motie van wantrouwen tegen Spahr aangenomen met zeventien stemmen voor en twaalf tegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een korte verklaring verlaat Bert Spahr van der Hoek op 22 juni 2000 de raadsvergadering en zijn Middelburgse burgemeesterspost. Links VVD-wethouder Joan van Dijk-Sturm, rechts R. Visser van AOV/Unie 55+. Later in de vergadering werd een motie van wantrouwen tegen Spahr aangenomen met zeventien stemmen voor en twaalf tegen. © Ruben Oreel

‘Spahr van der Hoek is unfair behandeld’: politicoloog neemt het op voor omstreden oud-burgemeester van Middelburg

REPORTAGEHij had het begin van een nieuw Middelburg moeten worden. Bruisend, daadkrachtig, modern, omringd door het geluid van fabrieksfluiten en heimachines. Hij werd een drama. Beticht van seksuele intimidatie, bovenmatige declaraties, plichtsverzuim en - klap op de vuurpijl - het opwaarderen van zijn naam met een extra h. Spahr van der Hoek, zoals hij zelf zijn stukken ondertekende. Spar van der Hoek, zoals criticasters zijn naam neerschreven.