Jo de Kubber met zijn zoon Edward (rechts) en kleinzoon Joost, in de Zacharias Jansenstraat in Middelburg, voor het huis waar zijn halfbroers Janus en Arij eind jaren dertig plots voor de deur stonden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo de Kubber met zijn zoon Edward (rechts) en kleinzoon Joost, in de Zacharias Jansenstraat in Middelburg, voor het huis waar zijn halfbroers Janus en Arij eind jaren dertig plots voor de deur stonden. © Dirk-Jan Gjeltema

Middelburgse broers Janus en Arij de Kubber deden alles samen, zelfs sterven

REPORTAGEJanus en Arij de Kubber sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog bij een bombardement in Tsjechoslowakije. Aan de vooravond van Dodenherdenking een verhaal over het leven en lijden van twee Middelburgse broers.

 1. Zeeuwse opa’s, tantes en broers gezocht: oudere LHBTI’er kiest zijn eigen familie
  PREMIUM

  Zeeuwse opa’s, tantes en broers gezocht: oudere LHBTI’er kiest zijn eigen familie

  MIDDELBURG - Een netwerk van fijne mensen, waarop je kunt terugvallen als je iets kwijt moet, met griep in bed ligt of gezellig naar de film wil. Dat moet de ‘Gekozen Familie’ worden, die Roze 50+ Zeeland in Middelburg wil beginnen voor (oudere) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’ers). Zes vragen aan Henk Kosters, een van de initiatiefnemers.
 1. Ontknoping moordzaak Oostkapelle: doodde de verdachte zijn buurvrouw?
  Play

  Ontknoping moordzaak Oostkapel­le: doodde de verdachte zijn buurvrouw?

 2. Oldtimers toeren rond Axel: zonder publiek, wel met hapjes
  Play

  Oldtimers toeren rond Axel: zonder publiek, wel met hapjes