Peter Reinders als Michiel de Ruyter en Amber de Vrieze als Anna van Gelder met twee van hun kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Reinders als Michiel de Ruyter en Amber de Vrieze als Anna van Gelder met twee van hun kinderen. © Peter Kouijzer

‘Michiel de Ruyter, de musical’ valt vlak voor première stil: ‘Het is maar een voorstelling. Er zijn ergere dingen’

REPORTAGE‘Michiel de Ruyter, de musical’, de jubileumproductie van het 75-jarige Muziektheater Zeeland (MTZ), geldt dit seizoen als grootste productie binnen het Zeeuws amateurtheater. Na een proces van drie jaar voorbereiding is vlak voor de première als gevolg van het coronavirus alles op losse schroeven gezet. Hoe ga je daar emotioneel én zakelijk mee om?

,,De kracht van vallen, is opstaan en weer verder gaan. Zo zijn we als bestuur er ook meteen in gaan staan’’, zegt voorzitter Johan van Zweden van MTZ. Hij had zelf al een week of drie een alarmbel in zijn achterhoofd: ‘Het zou wel eens kunnen dat coronamaatregelen ook op ons invloed gaan hebben’. Hij deelde die zorg heel kort met penningmeester Rinus Snoek. ,,Op dat moment kun je dat beter niet met de leden communiceren. De cast bestaat uit allemaal creatievelingen die niks anders willen dan op het podium staan. Dat is ook heel fijn, maar die mensen zitten wat anders in de wedstrijd dan het bestuur’’, aldus Van Zweden. Al voegt hij er direct aan toe dat ook bij het bestuur de teleurstelling heel groot was toen vlak voor het begin van de premièreweek even alles in duigen viel.

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.