Hoe maak je zelf lekkere frietjes? ‘Frituristen’ Davy en Melissa delen hun geheim.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe maak je zelf lekkere frietjes? ‘Frituristen’ Davy en Melissa delen hun geheim. © Lex van Lieshout

Met deze tips van de experts bak je thuis de lekkerste friet

Koken & etenHet is weekend dus tijd voor friet (of patat). Hoe je ze ook noemt, iedereen is dol op de goudgele staafjes. Maar hoe maak je ze thuis zelf het best? Twee Belgische frituurexperts delen hun gouden tips. 

Frituur Davy in Bissegem van Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse in het Belgische Kortrijk is vorig jaar uitgeroepen tot beste frituur van Vlaanderen. Voor lekkere frietjes heb je om te beginnen frietaardappelen nodig, zeggen de twee frietexperts. ,,Bij gewone aardappelen vallen je frietjes te klein uit, waardoor ze tijdens het bakken te krokant worden en je nooit die lekkere frietsmaak zal krijgen. Kies dus voor grote frietaardappelen zoals het Bintje of de Challenger.”