Maurits Portier bij de Spot in Middelburg
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Portier bij de Spot in Middelburg © Dirk Jan Gjeltema

Maurits Portier maakt graag mensen blij: ‘Ik wil altijd iets moois neerzetten - beperkingen of niet’

Als jongetje keek hij zijn ogen uit bij concerten van progressieve muzikanten als Louis Andriessen en Han Bennink. Voor Muziekpodium Zeeland boekt Maurits Portier (58) nu zelf de toppers uit de klassieke muziek en de jazz, onder wie nog steeds de inmiddels bejaarde maar onvermoeibare drummer Bennink. ,,Het lot heeft kennelijk bepaald dat ik hier terecht zou komen.”

 1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via de tool die onderaan dit artikel te vinden is. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.
 2. Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten
  PREMIUM

  Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten

  MIDDELBURG - Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug'.