Luc Markies
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Markies © Lex de Meester

Luc Markies is nog niet uitgedoofd als licht van Vlissingen

PortretEen roepende in de woestijn is Luc Markies altijd gebleven, geeft hij toe. Een profeet die, hoewel geboren in Rotterdam, in zijn eigen stad Vlissingen niet wordt geëerd. Terwijl hij als verkoper van lampen en verlichtingsarmaturen het licht heeft gezien en over heel de stad wil laten schijnen.

Luc Markies vierde dik een maand geleden zijn 82ste verjaardag en is dus de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots gepasseerd. Hij was eind vorige eeuw al gestopt met Markies Verlichting maar beleefde diverse Heintje-Davidsmomenten. Dit voorjaar zou hij de winkellampen voorgoed doven, kondigde hij vorige zomer aan. Maar corona doorkruiste de vakantie bij zijn zus in Canada en dus knoopt Luc er nog maar een tijdje aan vast als verlichtingsverkoper. 

En nu hij toch nog ondernemer is én er weer eens een crisis is die Vlissingen dieper in de sores drukt, móét hij zich weer laten horen.

Waarom komt u nog steeds met voorstellen om de binnenstad te laten floreren als koopcentrum? U weet intussen toch dat een Markies lucht blijft voor ‘de hogere Vlissingse edelen’?

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.