Joyce Pijnenburg, filosoof.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Pijnenburg, filosoof. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Joyce is verliefd op de filosofie: ‘In het leven gaat het om de vragen, niet om de antwoorden’

PORTRETFilosofie, dat is toch iets van bedaarde mannen met witte baarden? Nee hoor. Kijk naar Joyce Pijnenburg. De Middelburgse filosofe houdt net zo veel van de studeerkamer als van de straat. In haar werk draait het om de geschiedenis van denken over verlangen. ,,Het vak wordt veel te weinig serieus genomen.”

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. ‘Ja jouw schuld, jij woont scheef, veel te groot’
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  ‘Ja jouw schuld, jij woont scheef, veel te groot’

  Voorlopig werken we nog thuis en dus probeer ik in het weekend af en toe iemand te zien in vlees en bloed. Daarnaast heb ik de binnenkant van mijn eigen huis inmiddels ook wel gezien. Dus neem ik zaterdag de auto, rijd door de tunnel en ga op bezoek bij een goede vriend. We hebben elkaar lang niet gezien en de begroeting is dan ook allerhartelijkst. We gaan zitten in zijn aangenaam warme woonkamer.