Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Hoe zeg ik dat ik illegaal downloaden niet vind kunnen?

Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (77) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Een kennis van mij vertelt geregeld heel trots dat ze nog nooit voor een e-book heeft betaald, ze downloadt digitale boeken illegaal. Mij stuit het tegen de borst als ze erover opschept op een feestje. Ik merk ook dat iedereen het stoer lijkt te vinden. Toch zou ik er best wat over willen zeggen, maar hoe doe ik dat netjes?

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.