Een onwezelijk beeld, een compleet lege winkelstraat in Sluis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een onwezelijk beeld, een compleet lege winkelstraat in Sluis. © Peter Nicolai

Het lijkt onvermijdelijk: corona gaat aantal Zeeuwse bedrijven de kop kosten

zo gezienHoe gaat de BV Zeeland de gevolgen van het coronavirus overleven? Voor de komende drie maanden lijken ondernemers gered door miljardensteun van het kabinet. Dat er op langere termijn bedrijven omvallen, lijkt haast onvermijdelijk.

We zitten met zijn allen in een hele slechte film. Tot vorige week kochten we nog groente op de weekmarkt en aten we ’s avonds in ons favoriete restaurant. Sinds zondag staat de wereld op zijn kop. We houden afstand uit lijfsbehoud. Scholen, horeca en een flink deel van de detailhandel hebben al dan niet verplicht de deuren gesloten. Bedrijven, overheden en instellingen draaien door op de inzet van werknemers die thuis werken. De bijna totale lockdown verlamt de samenleving. Een flink deel van de economie is tot stilstand gekomen.

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.