Hayo in zijn café aan de Vlasmarkt in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hayo in zijn café aan de Vlasmarkt in Middelburg. © Boaz Timmermans

Hayo van Kaffee ‘t Hof in Middelburg: ‘Dit is mijn huiskamer, hier doe ik geen concessies’

PORTRETHij is een van de bekendste kroegbazen van Middelburg, maar zeg eens eerlijk: wie kent zijn echte achternaam? Hayo is gewoon Hayo, of Hayo Kaffee ‘t Hof. ,,We kunnen niet zonder elkaar. Mijn ziel zit in die kroeg, en die kroeg zit in mijn ziel.”

Dinsdagavond, half acht. Het coronavirus zorgt voor een onwezenlijke sfeer in de drukste uitgaansstraat van Middelburg. De Vlasmarkt is vrijwel uitgestorven, Kaffee ‘t Hof gesloten. Hayo komt een kwartiertje later dan gepland aan. ,,Sorry man, ik zat me net thuis te verdiepen in de compensatieregeling die de regering ondernemers biedt.”

In ruim twintig jaar heeft hij Kaffee ‘t Hof uitgebouwd tot één van de populairste kroegen en eetcafés van de stad. Joviaal als altijd steekt hij de hand uit. ,,O nee, shit, dat is toch raar hé, dat dat niet mag nu.”

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.