Firas Kiki: ,,Op een dag stond het leger voor mijn deur om me op te pakken. Ik heb bijna een week in de gevangenis gezeten."
Volledig scherm
PREMIUM
Firas Kiki: ,,Op een dag stond het leger voor mijn deur om me op te pakken. Ik heb bijna een week in de gevangenis gezeten." © Marcelle Davidse

Gevlucht uit Syrië, geliefd in Goes: Firas (43) heeft minder geld, maar is gelukkiger dan ooit

PORTRETGOES - Hij heeft kinderen voor z'n ogen zien verdrinken. Een beeld dat op z'n netvlies staat gebrand. Maar het heeft hem niet geknakt. ,,Het was niet mijn schuld, ik heb maar twee handen’’, zegt Firas Kiki. Liever zet hij de trauma's uit zijn verleden om in daden. Zwemles voor allochtone vrouwen regelen, bijvoorbeeld.

  1. Hof vindt achtervolging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

    Hof vindt achtervol­ging door Vlissingen geen straatrace, minder straf voor fataal ongeluk Inge Caljouw

    DEN BOSCH – Rotterdammer Ahmed K. (29) reed met snelheden tot 168 kilometer per uur door de bebouwde kom van Vlissingen achter iemand anders aan. Bij die achtervolging, waarbij K. op zeker moment ook nog inhaalde, reed hij de Vlissingse Inge Caljouw (42) dood. Na eerst een straf van vier jaar, kreeg hij dinsdag in hoger beroep tweeënhalf jaar. Het hof vindt niet dat er sprake was van een straatrace. De familie Inge Caljouw is geschokt door lagere straf: ‘Dit hadden we nooit verwacht’.