Ernst-Jan Rozendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernst-Jan Rozendaal. © Lex De Meester

Een bedrag van negen nullen? Zeeland, bereid je maar voor op weer een teleurstelling

OpinieNu de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen is afgeblazen, rekent heel Zeeland zich rijk. Den Haag zou met een bedrag van negen nullen over de brug moeten komen. Dat is vragen om nieuwe teleurstellingen.

Het lijkt wel alsof de complete schilderijencollectie van Rembrandt naar de veiling is gebracht. 

Nu het kabinet de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen heeft afgeblazen, proberen boze bestuurders en volksvertegenwoordigers elkaar te overtroeven met duizelingwekkende bedragen die Den Haag als compensatie aan Zeeland moet betalen. Statenlid Kees Bierens (VVD) klinkt nog redelijk gematigd met zijn ‘bedrag van negen nullen'. Oud-commissaris van de koningin Karla Peijs zei tegenover Omroep Zeeland dat de regio één tot anderhalf miljard euro moet eisen. Nee, twee miljard, zegt D66-Statenlid Ton Veraart. Met droge ogen.

‘Eenmaal, andermaal, wie biedt meer?'

  1. Veiligheidsregio houdt hotspots in de gaten, marechaussee controleert langs de grens tijdens Pasen
    UPDATE 20:15

    Veilig­heids­re­gio houdt hotspots in de gaten, marechaus­see contro­leert langs de grens tijdens Pasen

    MIDDELBURG - Voor het komend paasweekeinde heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) samen met de gemeenten de plaatsen op een rij gezet die extra in de gaten worden gehouden in verband met de regels die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Voor twee van die ‘hotspots’, de boulevards in Vlissingen en de parkings in Perkpolder, gelden nu al maatregelen.