Aad Ronkes is dit weekeinde voor de tweede keer op weekendverlof. Komende vrijdag mag hij, mits alles goed gaat, definitief naar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Aad Ronkes is dit weekeinde voor de tweede keer op weekendverlof. Komende vrijdag mag hij, mits alles goed gaat, definitief naar huis. © Marcelle Davidse

Aad overleefde corona en herstelt voorspoedig: ‘Ik ben blij dat ze voor me zijn blijven knokken’

REPORTAGEVan de coronapiek maakte Aad Ronkes weinig mee. Hij lag namelijk liefst vijf weken in coma in ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. ,,Ik was zelf onderdeel van die crisis”, zegt de net 69-jarige inwoner van Zuiddorpe met gevoel voor humor. Inmiddels verblijft hij al ruim een maand in revalidatiecentrum Lindenhof in Goes en zijn herstel verloopt voorspoedig. ,,Aan het begin had ik zorgen over mijn toekomst. Nu merk ik juist dat ik weer zin heb in de rest van mijn leven. Ik ben blij dat ze altijd voor me zijn blijven knokken.”

  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”