Volledig scherm
Fred Walravens van Forum voor Democratie © Camile Schelstraete

Forum voor Democratie wil in Zeeland aan het stuur zitten

VERKIEZINGENZEIST - Forum voor Democratie eist een plekje op in het nieuwe Zeeuwse provinciebestuur. ,,De Zeeuwen hebben voor verandering gestemd”, zegt lijsttrekker Fred Walravens vanuit Zeist, waar hij de overwinning viert met partijgenoten uit het hele land. ,,We zijn niet in de Staten gekozen om aan de zijlijn te blijven staan. We steken onze hand uit naar de andere partijen.”

Walravens gaat uit van vier zetels in Provinciale Staten. ,,Dat zou hartstikke mooi zijn. Worden het er vijf, dan is het héél erg mooi.” Het lijkt er na telling van 83 procent van de stemmen op dat Forum voor Democratie de derde partij in Zeeland is geworden, na het CDA en de SGP.

Poll

Forum voor Democratie is een verrijking voor Zeeland

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
2631 stemmen

De lijsttrekker van FvD hoopt dat andere partijen in de Staten erkennen dat veel Zeeuwen een verandering willen in het provinciebestuur. ,,Ik hoor al geluiden van andere partijen dat wij heel onervaren mensen op de kieslijst hebben staan. Daar ben ik het niet mee eens. We brengen juist ontzettend veel ervaring mee en hopen dat we de kans krijgen dat te laten zien en dat andere partijen niet een soort van blokkade opwerpen. We staan voor samenwerking en we gaan graag met anderen om tafel om te zien of we door één deur kunnen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement