Volledig scherm
Het Zeeuwse team van Forum voor Democratie, met als vierde van links fractievoorzitter in de Tweede Kamer Thierry Baudet. Xander Eversdijk, nummer vijf op de lijst, ontbreekt vanwege werkzaamheden elders. De FvD-aanhangster geheel links staat niet op de lijst. Tweede van links Robert Koevoets (#2 op de lijst), Eelco van Hoecke (#4 op de lijst), Thierry Baudet, Fred Walravens (#1 op de lijst), Lennart van der Linden (#8 op de lijst), Martin Bos (#6 op de lijst), Robèrt Brunke (#3 op de lijst). © Camile Schelstraete

Dit zijn ze dan: de Zeeuwse mannen van Thierry

PollVLISSINGEN - Hoewel we ze de afgelopen weken niet hebben gezien, kwamen ze woensdag al grote winnaar uit de verkiezingsstrijd. Wie zijn de Zeeuwse Statenleden van het Forum voor Democratie?

Lijsttrekker Fred Walravens (58) uit Hulst, is getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Hij heeft een eigen adviesbureau op het gebied van laboratoria in de (petro)chemische industrie. Wil zich inzetten voor een sterk Zeeland waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Poll

Forum voor Democratie verdient een plek in Gedeputeerde Staten

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1954 stemmen

Robert Koevoets, 47 jaar oud, is geboren en getogen in Terneuzen. Advocaat sinds 1997 en eigenaar van een advocatenkantoor in Rotterdam. Gespecialiseerd in Strafrecht en Immigratie. ,,Het beleid van de huidige politieke machthebbers op gebied van klimaat en Immigratie is dermate drastisch dat dit ook consequenties voor de burger in de provincie zal hebben. Namens FvD wil ik waken voor een leefbaar Zeeland en behoud van het prachtige Zeeuwse landschap.”

De 55-jarige Robert Brunke is zelfstandig ondernemer. Hij is eigenaar van broodjeszaak The FoodCompany in Vlissingen en voorheen van café 2x bellen. Brunke is al jaren actief in de lokale politiek, recentelijk met Perspectief op Vlissingen (voorheen Progressief Ondernemend Vlissingen), eerder met de Lokale Partij Vlissingen. ,,In Zeeland zijn al zoveel overheids(bedrijven) verdwenen door centralisatie en er komt weinig voor terug. Zeeland moet een mooie maar dynamische provincie worden waar mensen graag willen wonen en werken!”

Eelco van Hoecke (45) is geboren te Axel en getogen te Zuiddorpe. Hij woont in Heikant en werkt als geschiedenisleraar aan het Norbertuscollege in Roosendaal.  Hij wil zich vooral inzetten voor het behoud en uitbreiding van kwalitatief hoogwaardig onderwijs in Zeeland. Verder wil hij de Zeeuwse industrie en de Zeeuwse vissers beschermen tegen al te drastische (Europese dan wel landelijke) milieumaatregelen. Van Hoecke reisde in 2015 naar het stalinistische bolwerk Noord-Korea. ‘Geen enkele angst, alleen maar vrolijke gezichten’. Een leerling prijst hem als ‘leraar die geweldige verhalen kan vertellen, meest boeiende leraar die ik ooit heb gehad!”

Hulstenaar Xander Eversdijk is 29 jaar, vader van twee kinderen (0 en 4 jaar). Werkt als accountmanager voor een dakraamproducent. Eversdijk wil zich inzetten voor een bloeiend Zeeland voor ondernemers en de inwoners. ,,Belangrijk is dat de banen in Zeeuws-Vlaanderen behouden blijven en dat de economie een impuls krijgt.” Tijdens zijn opleiding Commerciële Economie in Breda zette Eversdijk met een mede-student een bedrijfje op dat ‘Drinktorens’ verkocht, lange drinkbuizen die opgevuld kunnen worden met bier en mixdrank en waaruit klanten zelf kunnen tappen. Het was even een hype onder jongeren. Zijn compagnon van toen omschrijft hem als ‘’zeer gedreven’, iemand die makkelijk contact legt en sterk is in verkoop en marketing. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement