Eten bij 't Vlasbloemeken: Een spontaan dansje rond de tafel
recensieRestaurant ‘t Vlasbloemeken hoort al lang tot de Zeeuwse top. Vooral de schaaldieren spannen de kroon.
Delen per e-mail
Waar proef je hem dat nu in? Waarom krijgt het ene restaurant wel een Michelinster, terwijl een andere gastronomische topper de fameuze gids niet haalt? De vraag beklijft. Wat op je bord ligt, geeft niet het hele antwoord. Je hoeft niet in een sterrenzaak te zitten om geweldig te kunnen eten. We steken vanavond daarom ons licht op in Koewacht. Daar, exact op de grens van Nederland en België, is ’t Vlasbloemeken van Eric en Bianca van Bochove gevestigd. Sinds 2011 onafgebroken onderscheiden met een Michelinster.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
COLUMN MARGOT VERHAAGEN Reünie
We hadden elkaar jaren niet gezien; het clubje vriendinnen waarmee ik op de lagere school zat en ik. Toch voelde het meteen weer vertrouwd toen we afgelopen week aan de lunch zaten om bij te praten. We hadden inderdaad veel te bespreken want als je elkaar al van zo lang geleden kent, ken je ook elkaars achtergronden en families. -
PREMIUM
Vis met kamerbreed uitzicht bij de Viskêête in Yerseke
Je bent een rund als je bij De Viskêête een biefje bunkert. Aan de haven in Yerseke liggen de oesters letterlijk voor het oprapen en spartelt de vis bijna vanzelf op je bord. Hier eet je dus vis. -
PREMIUM
Volop talent bij Babbels in Hulst
HULST Een jonge kok, prettige bediening. Drinck- & Eeterij Babbels in Hulst heeft alle ingrediënten in huis om uit te groeien tot een schitterende diamant. -
PREMIUM
Vakantievrienden
Ze stonden al op ons te wachten toen we afgelopen zomer de camping aan de Bretonse kust op reden; de vrienden van de jongste Man. Met enige regelmaat bezochten we de afgelopen jaren deze plek gelegen aan een ruige kust. Als kind kwam ik er al en onze jongste Man was drie toen hij voor het eerst meeging. -
PREMIUM
Van ’t Padje wil een bijzondere cateraar zijn
KLOETINGE - Wie noemt haar cateringbedrijf nu Van ’t Padje? Robin Trimpe Burger uit Kloetinge deed het. ,,Ik wilde een ander, geen regulier cateringbedrijf zijn,” vertelt ze. ,,En omdat ik afgelopen zomer een pop-up restaurant organiseerde in een bosje aan het eind van een pad, kwam als vanzelf de naam.”
-
PREMIUM
ETEN De knolselderij van De Gespleten Arent raakt je in het hart
Chefs die een verfijnd vegetarisch gerecht bereiden, komen we in Zeeland niet zo heel vaak tegen. In Middelburg hebben we echter beet. -
PREMIUM
UIT ETEN Bij bistro Bard’eau in Sluis is het vanille-ijs verwarmend
-
PREMIUM
Recensie Hard & Ziel verklaart de liefde aan streetfood
MIDDELBURG - Voor smaakvol streetfood kun je gerust naar Hard & Ziel in Middelburg. De kaart is creatief en het eten flink op smaak. Hier geen peper- en zoutstel op tafel.