Teunissen: Circus iets te veel geweest

VideoMike Teunissen is zijn gele trui kwijt. In de finale richting Épernay zakte hij weg op de heuvels, terwijl hij vooraf nog hoop had. 

Volledig scherm
Mike Teunissen verliest vijf minuten en de gele trui. © photo: Cor Vos

,,Het was niet onmogelijk, maar het hele circus is de afgelopen dagen iets teveel geweest", vertelt Teunissen bij de NOS. ,,Op de eerste klim ging het best hard.” 

Dus gaf de geletruidrager aan zijn ploeggenoten aan dat hij niet over de juiste benen beschikte en dat zij daardoor niet op hem hoefden te letten. “Na de eerste klim heb ik tegen Wout van Aert gezegd dat ik niet goed genoeg was en hij zijn eigen plan moest trekken", zei Teunissen. 

Hij vervolgde zijn relaas: ,,Dat is het leven, daar doen we niks aan. Even terugkomen realiteit, want de laatste dagen waren bijzonder hectisch. Ik voelde dat het niet de benen van de afgelopen dagen waren.”

Groene trui

Hij verloor uiteindelijk vijf minuten in de etappe die Julian Alaphilippe won na een demarrage. ,,Het is jammer dat we de gele trui kwijtraken, maar dit pakken ze mij niet meer af.”

Teunissen raakte niet alleen zijn gele, maar ook zijn groene trui kwijt. Peter Sagan reed maandag al in de sprinterstrui, maar gaat nu ook definitief aan de leiding met 76 punten.