Teunissen: Circus iets te veel geweest

VideoMike Teunissen is zijn gele trui kwijt. In de finale richting Épernay zakte hij weg op de heuvels, terwijl hij vooraf nog hoop had. 

Volledig scherm
Mike Teunissen verliest vijf minuten en de gele trui. © photo: Cor Vos

,,Het was niet onmogelijk, maar het hele circus is de afgelopen dagen iets teveel geweest", vertelt Teunissen bij de NOS. ,,Op de eerste klim ging het best hard.” 

Dus gaf de geletruidrager aan zijn ploeggenoten aan dat hij niet over de juiste benen beschikte en dat zij daardoor niet op hem hoefden te letten. “Na de eerste klim heb ik tegen Wout van Aert gezegd dat ik niet goed genoeg was en hij zijn eigen plan moest trekken", zei Teunissen. 

Hij vervolgde zijn relaas: ,,Dat is het leven, daar doen we niks aan. Even terugkomen realiteit, want de laatste dagen waren bijzonder hectisch. Ik voelde dat het niet de benen van de afgelopen dagen waren.”

Groene trui

Hij verloor uiteindelijk vijf minuten in de etappe die Julian Alaphilippe won na een demarrage. ,,Het is jammer dat we de gele trui kwijtraken, maar dit pakken ze mij niet meer af.”

Teunissen raakte niet alleen zijn gele, maar ook zijn groene trui kwijt. Peter Sagan reed maandag al in de sprinterstrui, maar gaat nu ook definitief aan de leiding met 76 punten.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’