Adam Yates na zijn etappezege van vandaag.
Volledig scherm
Adam Yates na zijn etappezege van vandaag. © REUTERS

Ritwinnaar Yates voltooit trilogie: ‘Daar ben ik heel trots op’

Na etappezeges in de Giro D‘Italia en de Vuelta moest Simon Yates alleen nog een rit kapen in de Tour de France om de trilogie te voltooien. Tijdens de eerst Pyreneeënrit sloeg de 26-jarige Brit direct toe.

 1. Pogacar maakt strijdplan voor slotweek: ‘Het is nog niet voorbij’
  ‘Ik zal moeten aanvallen’

  Pogacar maakt strijdplan voor slotweek: ‘Het is nog niet voorbij’

  Het aantal deelnemers aan de videoconferentie van Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) lag vandaag heel wat hoger dan vorige week. De 21-jarige Sloveen staat in de Tour de France intussen tweede in het klassement, op 40 seconden van landgenoot Primoz Roglic, en heeft ook al twee ritzeges op zak. ,,Ik ga knokken voor die gele trui”, gaf Pogacar mee op de tweede rustdag. ,,Voor mij is het nog niet voorbij.”
 2. Podcast | Etappe 17: 'Het wordt een beest van een klim, met een beest van een klim’

  Podcast | Etappe 17: 'Het wordt een beest van een klim, met een beest van een klim’

  Voorafgaand aan elke etappe van de Tour de France 2020 blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam vooruit op de rit van de dag. Wat staat de renners te wachten, waar valt de beslissing en wat gebeurt er in de top van het klassement? Vandaag twee cols van de buitencategorie én finish bergop. Dit is de voorbode van de definitieve verhoudingen in het klassement. Het duel tussen de twee Slovenen; wordt het Pogacar of Roglic?