Volledig scherm
Adam Yates na zijn etappezege van vandaag. © REUTERS

Ritwinnaar Yates voltooit trilogie: ‘Daar ben ik heel trots op’

Na etappezeges in de Giro D‘Italia en de Vuelta moest Simon Yates alleen nog een rit kapen in de Tour de France om de trilogie te voltooien. Tijdens de eerst Pyreneeënrit sloeg de 26-jarige Brit direct toe.

,,Ik heb tot nu toe in de Tour vooral energie gespaard zodat ik fit zou zijn voor de Pyreneeën”, zei de ritwinnaar na afloop. ,,Dit was de eerste de beste kans die zich voordeed. Normaal help ik Adam (zijn broer, red.) in het peloton, maar vandaag mocht ik voor eigen succes gaan. Die kans heb ik met beide handen gegrepen.”

De renner van Mitchelton-Scott was in de sprint te sterk voor zijn twee medevluchters. Hij klopte de Spanjaard Pello Bilbao en Oostenrijker Gregor Mühlberger. Daardoor heeft Yates nu etappes achter zijn naam in alle drie de grote ronden. ,,Daar ben ik heel trots op. Ik hoop dat er nog meer volgen.”

Het was de tweede ritzege van Mitchelton-Scott in de Tour. Eerder won Daryl Impey na een lange ontsnapping al een rit. ,,We hebben een fantastische tour. Ik hoop dat zo doorgaat”, sloot Yates lachend af. 

Bekijk hier de samenvatting van etappe 12 in de Tour de France:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’