Laatste loodzware bergrit in Pyreneeën voor het peloton

Het peloton krijgt zondag in de Tour de France de laatste zware bergrit in de Pyreneeën voor de kiezen. De vijftiende etappe gaat over vier cols en 185,5 kilometer, van Limoux naar Foix Prat d’Albis.

De 164 overgebleven renners bedwingen een berg van de tweede categorie en drie van de eerste categorie. De slotklim naar Foix Prat d’Albis is 11,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent. De steilste stukken zijn liefst 18 procent. De start in Limoux is om 12.10 uur en de finish wordt tussen 17.10 en 17.40 uur verwacht.

Volledig scherm
Profiel Touretappe 15: Limoux - Prat d’Albis © ANP Graphics

Julian Alaphilippe bleef gisteren op weg naar de top van de Tourmalet overeind en pakte winst op enkele concurrenten. De Brit Geraint Thomas staat nu meer dan 2 minuten achter hem. Na vandaag krijgen de renners een dag rust. Daarna werken ze langzaam toe naar de drie beslissende bergetappes in de Alpen, van donderdag tot en met zaterdag.

Bekijk hieronder de samenvatting van de veertiende etappe: 

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’