Steven Kruijswijk op de Galibier.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk op de Galibier. © photo: Cor Vos

Kruijswijk laat lichte twijfels toe na eerste Alpenetappe

Drie Alpenreuzen waren gisteren niet genoeg om de favorieten met groot verschil uiteen te drijven. Alleen de Colombiaan Egan Bernal sloeg een gaatje. Steven Kruijswijk vroeg zich na de finish voorzichtig af of hij wel echt tot die groep van kanshebbers behoort. ,,Mijn benen zijn aardig gesloopt.”

Quote

Laat Steven maar in deze rol. Hij moet echt op z’n best zijn om zo hoog mogelijk te eindigen

Merijn Zeeman, Ploegleider Jumbo-Visma

Door Daan Hakkenberg

Na drie monsterbeklimmingen in de Alpen perst Steven Kruijswijk er op het laatste oplopende stukje ook nog een klein eindsprintje uit in de hoop nog een paar tellen terug te pakken op Egan Bernal. Die blijkt op de Galibier de enige die de kracht heeft om weg te komen uit de groep met favorieten. De jonge Colombiaan pakt een halve minuut en springt zo over Kruijswijk heen in het klassement.

Sneller dan je na zo’n loodzware dag zou verwachten - hij is nog geen vijf minuten over de finish - is Kruijswijk alweer op adem. Hij vertelt wat hij heeft gezien en hoe de benen van de favorieten nu moeten aanvoelen. ,,Als ik bij de favorieten hoor, dan zijn die van mij aardig gesloopt. Het was gewoon een hele lastige dag met drie van die lange cols.”