Frans Maassen (l) en Tourdirecteur Christian Prudhomme
Volledig scherm
Frans Maassen (l) en Tourdirecteur Christian Prudhomme © photo: Cor Vos

Jumbo-Visma spreekt van wijs besluit: ‘Morgen vechten we verder’

Jumbo-Visma steunt de beslissing van de organisatie van de Ronde van Frankrijk de negentiende etappe vroegtijdig af te breken. “Een goed en wijs besluit”, zegt teambaas Richard Plugge van de Nederlandse wielerformatie. “We staan er goed voor, morgen vechten we verder.”

Het besluit was echter niet direct in het voordeel van Steven Kruijswijk, de klassementsrijder van Jumbo-Visma. Ploegleider Frans Maassen tegen de NOS: “Er was nog 39 kilometer te gaan. Onze tactiek was op reserve de voorlaatste col op te gaan, goed af te dalen en dan alles te geven bij de laatste klim. Nu hebben we ons plan niet kunnen uitvoeren. Dat is enorm balen.”

De afdaling naar de laatste beklimming was zeer glad geworden na een hagelbui. Teambaas Dave Brailsford, die bij Ineos de nieuwe leider Egan Bernal onder zijn hoede heeft, zei dat doorgaan onmogelijk was. “Wie de beelden heeft gezien zal dat bevestigen. In deze omstandigheden is fietsen onmogelijk. Geen race is belangrijk genoeg om de gezondheid van renners in gevaar te brengen. Dit was de enig juiste maatregel.”