Groenewegen: Volgende keer op tractorbanden

Dylan Groenewegen greep in de elfde etappe net naast zijn tweede ritzege in de Tour de France. De sprinter van Team Jumbo-Visma leek op winst af te stevenen in de rit van Albi naar Toulouse, maar vlak voor de finish kwam de Australiër Caleb Ewan hem nog voorbij in de sprint. 

Volledig scherm
Dylan Groenewegen © photo: Cor Vos

Op de meet was het verschil een banddikte. ,,Ik weet niet precies waar het fout is gegaan, maar ik baal enorm. Ik hou niet van verliezen", baalde hij. Groenewegen was niettemin alweer snel over zijn grootste teleurstelling heen. 

Op Twitter plaatste hij in de loop van de avond een foto van twee enorme tractorbanden. ,,Voor de volgende sprint”, was het begeleidende commentaar van de Amsterdammer, die vorige week vrijdag wel de zevende etappe wist te winnen.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”