Groenewegen: Volgende keer op tractorbanden

Dylan Groenewegen greep in de elfde etappe net naast zijn tweede ritzege in de Tour de France. De sprinter van Team Jumbo-Visma leek op winst af te stevenen in de rit van Albi naar Toulouse, maar vlak voor de finish kwam de Australiër Caleb Ewan hem nog voorbij in de sprint. 

Volledig scherm
Dylan Groenewegen © photo: Cor Vos

Op de meet was het verschil een banddikte. ,,Ik weet niet precies waar het fout is gegaan, maar ik baal enorm. Ik hou niet van verliezen", baalde hij. Groenewegen was niettemin alweer snel over zijn grootste teleurstelling heen. 

Op Twitter plaatste hij in de loop van de avond een foto van twee enorme tractorbanden. ,,Voor de volgende sprint”, was het begeleidende commentaar van de Amsterdammer, die vorige week vrijdag wel de zevende etappe wist te winnen.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’