Volledig scherm

‘Geel kwartet’ bezorgt Marinka Clement dagzege en leiderstrui

LEZERSTOURVLISSINGEN - Marinka Clement uit Kamperland draagt na twee etappes de gele trui van de PZC Lezerstour. De openingsrit werd gewonnen door Pamela Pouwelse (Middelburg), waarna Clement op dag 2 toesloeg met de dagzege en de leiding in het algemeen klassement.

Clement heeft in het klassement na twee dagen 429 punten verzameld. Haar naaste belager  Andre Kramer uit Yerseke volgt op 8 punten. Daarna volgt direct een groot gat richting een peloton dat wordt aangevoerd door P.C. van Belzen (Nieuw en Sint Joosland) met 384 punten. 

Kramer greep op de openingsdag met 337 punten net naast de dagzege, die met 347 naar Pamela Pouwelse ging. In al het sprintersgeweld maakte zij het verschil met Oliver Naesen (8ste plaats). Helma van Stel uit Rilland legde beslag op plaats drie in het dagklassement met 335 punten. 

Geel kwartet

Op de tweede dag volgde een Kamperlands één-tweetje met Clement (120 punten) en Sam van de Kreeke (110 punten). Mart Stouten volgde met 108 punten op de derde plaats. Clement dankte haar dagzege in de ploegentijdrit voornamelijk aan het ‘gele’ Jumbo-Visma-kwartet Teunissen, Van Aert, Kruijswijk en Martin.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’
    PREMIUM

    Favoriet Milan Vader maakt rol waar op NK, Mick van Dijke heeft ‘een dag waarop alles lukt’

    SITTARD - Mountainbiker Milan Vader is zondag voor het eerst Nederlands kampioen bij de elite geworden. De 23-jarige Middelburger, tegenwoordig woonachtig in Sittard, nam in zijn ‘achtertuin’ de kampioenstrui over van de afwezige titelverdediger Mathieu van der Poel. Bij de beloften bekroonde de 19-jarige Mick van Dijke uit Colijnsplaat een bijzondere comeback met de nationale titel.