Volledig scherm
Zo ziet de vierde etappe eruit. © ANP Graphics

Dit krijgt het peloton vandaag voor zijn kiezen

VideoIs Dylan Groenewegen voldoende hersteld van zijn val in de eerste etappe zaterdag? Dat is de grote vraag van vandaag, want in goeden doen is de raket van Jumbo-Visma de topfavoriet voor de zege in Nancy.

De vierde etappe in deze Tour is er eentje voor de sprinters. De 231,5 kilometer van Reims naar Nany zijn grotendeels vlak. Onderweg staan slechts twee beklimmingen van de vierde categorie op het programma. De top van de laatste - de Côte de Maron -ligt op 15 kilometer van de meet. Normaal gesproken eindigt de rit van vandaag dan ook in een massasprint.

Tour vandaag!
De start is om 12.25 uur, de finish wordt verwacht rond 17.25 uur. Het liveblog begint rond de klok van 11.30, om 10.00 uur begint onze live voorbeschouwing van Thijs Zonneveld, Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam.

Groenewegen kan de derde Nederlander worden die in Nancy een etappezege boekt. Rini Wagtmans (1971) en Joop Zoetemelk (1973) kwamen er al eens als eerste over de finish in een etappe die eveneens startte in Reims. Zeventien keer was de Ronde van Frankrijk in Nancy. De laatste keer was in 2014, toen de Italiaan Matteo Trentin de zege pakte. Peter Sagan werd – ook toen al - met minimaal verschil tweede.

Het geel hangt om de schouders van Julian Alaphilippe, die daarmee de eerste Fransman is in vijf jaar. Hij nam de gele trui gisteren over van Mike Teunissen van Jumbo-Visma en is de eerste geletruidrager van Frankrijk sinds Tony Gallopin in 2014. De klassementsrenners, van wie Steven Kruijswijk er met de derde plaats het beste voor staat, zullen proberen ongeschonden en met zo min mogelijk inspanning de finish van deze etappe te halen. Vanaf woensdag wachten de Vogezen, waarin de eerste serieuze beklimmingen op het programma staan.

Bekijk hier de samenvatting van de derde etappe

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’