Volledig scherm
PREMIUM
Merijn Zeeman © Marco Okhuizen

‘De Tour winnen? Ik hoop volgend jaar al’

De twee ritzeges en de twee dagen in het geel vormen het voorlopige hoogtepunt in het bestaan van wielerploeg Jumbo-Visma, maar sportief directeur Merijn Zeeman (40) denkt groter.

Door Daan Hakkenberg

Op het podium met op de achtergrond het Atomium was zondag een feest aan de gang waar geen einde aan lijkt te komen. Na winst in de ploegentijdrit in Brussel kreeg Mike Teunissen zijn tweede gele trui, Wout van Aert een witte en werden alle renners van Jumbo-Visma gezamenlijk gehuldigd als leiders in het ploegenklassement. Samen met tijdritcoach Mathieu Heijboer stond Merijn Zeeman voor het podium. ,,Supertrots, maar ook onwerkelijk’', zegt hij over het grootste succes in het bestaan van de ploeg.

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’