Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu van der Poel tijdens de wereldbeker veldrijden in Les Gets, Frankrijk. © Red Bull

De Tour de France volgens Van der Poel: ‘Alaphilippe is mijn favoriet’

Geboeide kijkerDe eerste twee weken van de Ronde van Frankrijk werden gedomineerd door de crossers, maar de beste van allemaal zat gewoon voor de buis. Mathieu van der Poel (24) over wat tot nu toe zijn aandacht trok in deze Tour.

Door Daan Hakkenberg

Elke dag schakelt Mathieu van der Poel even in voor de Tour de France. In het Italiaanse Livigno (waar hij op hoogtestage was), het Franse Les Gets (waar hij teleurstellend zestiende werd in de wereldbekerwedstrijd mountainbike) of thuis in het Belgische Kapellen. ,,Vroeger keek ik eigenlijk nooit naar de Tour, ik vond het saai. Maar omdat ik nu zelf ook tussen die mannen rijd, kan ik het niveau meer inschatten. Dat maakt het leuker om te kijken.’’

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”