Volledig scherm
PREMIUM
© arie kievit

Conciërge Jan Buizer deelt al 33 jaar te-laat-briefjes uit

Met alle maatschappelijke veranderingen lijkt de middelbare school de afgelopen decennia een compleet andere wereld te zijn geworden. Maar vraag het leraren en conciërges die al tientallen jaren op een school werken en ze zijn het erover eens: eigenlijk zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven. 

Natuurlijk, de leerlingen zitten hele pauzes append in de aula en lopen niet meer met XL rugzakken. ,,Die meiden komen hier aanlopen alsof ze uitgaan; mooi opgemaakt, mooie tasjes erbij, mooie kleren. Prachtig,'' beschrijft conciërge Jan Buizer (54, al 33 jaar werkzaam op het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland). En ja, ze hebben meer problemen: het aantal kinderen met vier ouders is vele malen groter dan decennia geleden. 

Maar tegelijkertijd is er op de middelbare school van nu weinig veranderd. Al dertig jaar ziet hij elke ochtend weer hetzelfde ritueel. In hele drommen komen de leerlingen 's ochtends op school aan voor het eerste lesuur, de meeste op de fiets. De zoemer schalt door het gebouw als de lessen beginnen en eindigen. Vervolgens komt de kudde leerlingen in beweging om van lokaal te wisselen.

Verhaal gaat verder onder de afbeelding...

terugnaarschool

  1. 'Controle op wapendoorvoer via luchtvracht Schiphol rammelt'

    'Controle op wapendoor­voer via lucht­vracht Schiphol rammelt'

    De controle op de doorvoer van luchtvracht op vliegveld Schiphol rammelt. Meerdere cargobedrijven en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen en controleren, doen dat niet goed. Daardoor kunnen onder meer ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere strategische spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt, zoals Rusland en Saudi-Arabië. Dat meldt de Groene Amsterdammer na eigen onderzoek.
  2. Vredespaleis wil uniek pact tussen wereldreligies

    Vredespa­leis wil uniek pact tussen wereldreli­gies

    Het Vredespaleis in Den Haag werkt aan een historisch vriendschapsverdrag tussen de belangrijkste wereldreligies. Het is de bedoeling dat de religieuze wereldleiders als de paus, groot-moefti en dalai lama, in juni 2020 naar het Vredespaleis komen om de zogeheten 'declaration of friendship' te ondertekenen, kondigden The Carnegie Foundation en Elijah Interfaith Institute vandaag aan. Die organisaties werken aan het bevorderen van de wereldvrede.