Volledig scherm
Burgemeester Huub Hieltjes © Johan van der Heijden

Burgemeester Kapelle blij met aanhouding terreurverdachte

KAPELLE - Burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle is blij met de aanhouding van de 47-jarige Syriër die als commandant betrokken zou zijn geweest bij oorlogs- en terroristische misdrijven in zijn vaderland. 

Hieltjes was vooraf geïnformeerd over de aanhouding. ,,Ik ben blij dat de politie en het Openbaar Ministerie en de politie bij dit soort vermoedens gelijk ingrijpen." Verder wil de burgemeester niets zeggen over de arrestatie en de omstandigheden. ,,Het is een strafrechtelijk onderzoek van het landelijk parket. Dus voor verdere vragen verwijs ik naar hen."

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt echter bijna nog minder. Hij bevestigt dat de Syriër in Kapelle woont, maar wil niet zeggen of hij alleen leefde of met andere familieleden. ,,In verband met de privacy kunnen we daar niets over zeggen."

Wel laat de woordvoerder weten dat de Syriër al langer onder de loep werd genomen. ,,Er is al enige tijd onderzoek naar gedaan.” De 47-jarige Syriër wordt volgens het OM beschuldigd van oorlogsmisdaden. Meer arrestaties worden er niet direct verwacht: ,,Daar is nu in ieder geval nog niks over bekend.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement