Volledig scherm
© stock.xchng

Zware nederlaag tegen De Zware Jongens voor darters RCT

HILVERSUM - De darters van Racketcentrum Terneuzen leden in de overgangsklasse van de Superleague een zware 8-2-nederlaag tegen De Zware Jongens uit Hilversum. Rowdy Schoremans en Wesley Bour zorgden in de singles voor de twee Terneuzense punten, maar voor de rest was het in Hilversum een kansloze missie.

RCT kende een zwakke start met een 9-1-verlies in de Round Robin, daarna werden drie van de singles met ruim verschil verloren en in de dubbels wist men zelfs geen enkele partij te winnen. De afsluitende Captain’s Choice werd door Bour met 4-2 nog wel gewonnen, maar de kans op een goed teamresultaat was toen al lang verkeken. Schoremans en Bour gooiden nog twee 180-ers.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.