Volledig scherm
De kampioenen van Swift. © Lex De Meester

Zege Swift op Nieuwerkerk is er één voor in de geschiedenisboeken

MIDDELBURG - In een snikheet Middelburg deden de korfballers van Swift wat decennia geleden voor het laatst gerealiseerd werd. Tegen naaste concurrent Nieuwerkerk werd zaterdag de kroon op een fantastisch veldseizoen gezet, door met een 13-11-overwinning de titel in de overgangsklasse te pakken.

Het scenario kon niet mooier geschreven worden voor Swift. Juist tegen naaste belager Nieuwerkerk kon het kampioenschap in de overgangsklasse binnengehaald worden. Zelfs een nederlaag van maximaal vier doelpunten zou nog toereikend zijn. Ook als aan de vooraf aangekondigde doelstelling van trainer Dennis Plantinga werd voldaan, tien goals maken in de eerste helft, kon het nauwelijks meer misgaan voor de Middelburgse equipe. 

Uiteindelijk werd het 13-11 voor de Middelburgse ploeg. De titel werd dus was extra glans gegeven. Want eerlijk is eerlijk, kampioen worden na een nederlaag zou een ander gevoel hebben gegeven dan de titel pakken door middel van een overwinning op de concurrent. En zo werd de op het oog weinig bijzondere 13-11-overwinning er dus eentje voor in de geschiedenisboeken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke
    PREMIUM

    Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke

    YERSEKE - In barre weersomstandigheden is de ZLM Tour woensdagavond in Yerseke van start gegaan met een proloog. Terwijl het eerste deel van de renners de individuele tijdrit van 6,8 kilometer op een nat wegdek moest afwerken, had het tweede blok meer geluk. Dat resulteerde in een overwinning voor proloogspecialist Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) in een tijd van zeven minuten en 54 seconden. Brian van Goethem gaf zo’n 23 seconden toe en was daarmee de beste Zeeuw op een zeventiende plaats.