Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Zeeuwse tennistoppers blijven bovenin meedraaien

OVERZICHTVLISSINGEN - In de landelijke topklasse was er opnieuw winst voor zowel TC Animo als TC Sjef. De Terneuzenaren boekten tegen TC Etten in Etten-Leur hun derde zege op rij (2-4) en TC Sjef won met maximale cijfers bij TV Markant.

In de landelijke hoofdklasse op zaterdag mogen de tennissers van MLTC zich na de derde speeldag zowaar titelkandidaat noemen. De nieuwkomers uit Middelburg bonden in een rechtstreeks duel koploper Leeuwenbergh verrassend met 4-2 aan de zegekar. De Schelde speelde in diezelfde poule met 3-3 gelijk tegen Naaldwijk en handhaaft zich daarmee op de derde plaats.

Topklasse

TC Etten-TC Animo 2-4: De eerste twee singles gingen evenwel verloren voor Animo. Thomas Heyse en Ruud Martens gingen n twee sets onderuit tegen de sterke André van der Bijl respectievelijk Bart Nouws. De gebroeders Kevin en Kenny de Rooij wonnen beiden in een tweesetter hun enkelspel. In het eerste dubbel klopten Jeroen Alliët en Martens met 7-5 6-3 Van der Bijl en Marc Nuyens. In de afsluitende dubbel bedwongen Kevin de Rooij en Van Duyse betrekkelijk eenvoudig het duo De Jongh/Nouws: 6-3 6-2. Animo blijft in het spoor van koploper Krimpen dat thuis Hilten uit Hilvarenbeek met 6-0 terugwees. De Terneuzenaren treffen op 13 mei in een thuiswedstrijd landskampioen Krimpen.

TV Markant- TC Sjef 0-6: De Aardenburgers pakten in Breda met 6-0 uit tegen Markant. De 1-spelers Dominique Coene en Matthieu Loosvelt waren duidelijk te sterk voor de 3-spelers Jesse Voorn en Björn Klaassen, die vorig jaar nog voor Animo 2 uitkwam. Ook Yuri Soberon en Gert-Jan De Muynck (beiden 2) wonnen hun partij eenvoudig ten koste van de 3-spelers Rens Vogelezang en Thomas Janssens. In het eerste dubbel hadden Soberon en De Muynck in de eerste set een tiebreak nodig. Beau Vanhoutte uit Torhout en Aardenburger Remy Scherbeijn versloegen in het tweede dubbel op knappe wijze Jesse Voorn (2) en Thom van Dijk: 5-7 0-6. Sjef is inmiddels gestegen naar de derde plaats.

Hoofdklasse

MLTC-Leeuwenbergh 4-2: MLTC-aanwinst Rowin Tazelaar bewees, zoals al vaker dit seizoen zijn meerwaarde, door op baan 1 voormalig ATP-speler Elmar Gerth met 6-3 6-4 te verslaan. Stijn Sprinkhuizen (6-1 6-3 tegen Sander Westerduin) en Paul van Hoeve (6-1 6-4 tegen Coen van Santen) volgden het goede voorbeeld met overtuigende zeges in hun enkelpartij. Bij Eddy Sprinkhuizen tegen Mitch Lexmond draaide het uit op een heuse thriller, die met 4-6 6-0 7-6 in het voordeel van de thuisploeg werd beslist.

De ervaren Hagenezen bleken in in het dubbelspel uit een ander vaatje te tappen. Zowel de gebroeders Sprinkhuizen als het duo Tazelaar/Van Hoeve gingen met 3-6 4-6 onderuit, waardoor de einduitslag op 4-2 werd bepaald. ,,Onverwacht dat we vier singels wonnen, maar hun sterkste man was er vandaag niet bij. Dat scheelt natuurlijk wel wat’’, relativeerde Stijn Sprinkhuizen na afloop. Beide teams staan nu op 13 punten uit drie wedstrijden, waarbij de Middelburgers het voordeel hebben van zowel hun ongeslagen status als het onderlinge resultaat tegen Leeuwenbergh.

De Schelde-Naaldwijk 3-3: De Vlissingens ontvingen met Naaldwijk een gemêleerd gezelschap met twee 2-spelers en twee 5-spelers in de gelederen. Het leverde een bijna logische puntendeling op. Ferry Sonnemans kwam er op baan 1 niet aan te pas tegen Michel van der Goes: 0-6 1-6. Marc Felius verloor op baan 2 ‘niet onverdienstelijk’ met 3-6 2-6 van Robert Scholtes. Sven Bakker (6-0 6-0 tegen Bob de Vette) en Jasper Smit (6-3 6-2 tegen Levi Bastiaanssen) herstelden het evenwichtig weer, waardoor het 2-2 stond na de enkelspelen.

,,Naaldwijk zette duidelijk vol in op een gelijkspel’’, analyseerde captain Felius, die er in het dubbelspel samen met Smit ook niet aan te pas kwam tegen Van der Goes en Scholten: 1-6 2-6. Sonnemans en Smit konden zoals verwacht de gelijkmaker ‘binnenkoppen’ na een eenvoudige zege op De Vette en Bastiaanssen. ,,We hoopten op een 4-2-zege, maar kunnen leven met een gelijkspel. Zo draaien we toch nog mooi bovenin mee”, concludeerde Felius met een dubbel gevoel.

Hoofdklasse district

In de bovenste regionen van de Zeeuwse hoofdklasse deelden De Goese Maan en DOS de punten: 3-3. Koploper Game’78 versloeg in Clinge een incompleet De Schelde met 6-0. De Schenge won in Arnemuiden met 5-1 van rode lantaarndrager Zierikzee. In Burgh-Haamstede eindigde het degradatieduel tussen Westerschouwen en het Steense Smash in een 3-3-gelijkspel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”