Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Wisselend succes voor Treva tijdens carnavalsweekend

DAARLERVEEN - Het carnavalsfeest doorkruiste ook het biljart programma. Alleen twee teams van Treva kwamen in actie, met wisselend succes. Het eerste verloor in de eerste divisie, het tweede won in de tweede.

Jan Brock Amusement-Treva 6-2: Drie uur heen en drie uur terug hadden de Goese biljarters ervoor over om met een 6-2-nederlaag huiswaarts te keren. De thuisspelende nummer voorlaatst was net te sterk voor de bezoekers, die op het laatste moment de zieke Patrick Vasseur zagen afvallen. Ronald van Geyt nam de vervanging op zich, maar kon het niet bolwerken tegen Gert Jan Esvelt en verloor met 35-31. Patrick Kesteloot verloor eveneens, maar met groot verschil van een ijzersterke John Schollink (0.1142) met 40-27. Dennis Hoogakker verraste de Duitser Dustin Jäschke, die in feite bijna een thuiswedstrijd speelde, maar wel bij de Bevelandse troepen hoort, 40-26. Alleen Leslie van Neyen liet zich tot winnaar kronen en tot man van de wedstrijd. Hij won met 28-35 van Albert Kooistra en noteerde daarbij 1.206.

Treva 2-Eekhoorn/Biljartpoint.nl 7-1: De thuisploeg deed tegen de hekkensluiter uitstekende zaken. Het won niet alleen met grote cijfers, maar nam hierdoor ook verder afstand van de degradatiezone en is nu achtste. Het ene puntje dat werd afgestaan, kwam op naam van Patrick van Houdenhove. De Belg, die in de winterstop aan de thuisploeg werd toegevoegd, beleefde zijn debuut met een remise tegen Jan Rijkaert, 30-30. Raymond Peeters won met minimaal verschil van Erik van Woerkom, 30-28. De beide kopmannen Luc Peeters en Onur Can boekten heel wat grotere verschillen. Zij wonnen met 35-27 van Peter Rijkaert en 35-25 van Patrick Oelp.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.