Volledig scherm

Waterpolosters DZK halen verwoestend hard uit

WEERT - Een wervelende start van de waterpolosters van DZK bleek het voorschot op een gemakkelijke avond. Met een 2-11-overwinning boekte DZK haar veertiende overwinning op rij. Zowel de mannenploeg van DZK als van De Schelde waren vrij.

De waterpolosters van DZK schoten uit de startblokken in Weert. Binnen vijf minuten stond de ploeg al op een riante voorsprong: 0-4. De Rog deed nog wat terug, maar kon de aanvalsdrang van DZK niet stoppen. Een gemiste strafworp van De Rog bleek het startsein voor DZK. Vijf goals achter elkaar zorgde ervoor dat DZK uitliep naar een 1-9-voorsprong.

Kim Hamakers maakte in de vierde periode met haar tweede van de avond nog wel de 2-9 namens de Rog, maar dankzij goals van Claire Risseeuw en Joyce Piek kon DZK de drie punten bijschrijven. En zo blijft de vrouwenploeg na veertien wedstrijden nog steeds zonder puntverlies.

Met nog zes wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van negen punten op achtervolger SWNZ komt het kampioenschap in de tweede klasse steeds dichterbij voor DZK. Komend weekeinde vervolgt de koploper de jacht op de titel; degradatiekandidaat Arethusa is dan de tegenstander.

Scores DZK: Joyce Piek 4, Eline Bekkers en Loïs van den Berg beiden 2, Liliane Solé, Sylvia Crielaard en Claire Risseeuw allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.