Volledig scherm
DZK had drie periodes nodig om wakker te worden. De ploeg won nipt met 3-5. © Yvonne Stap

Waterpoloërs van DZK kruipen pas in de slotfase uit hun schulp

OVERZICHTVLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK hadden drie periodes nodig om wakker te worden. Pas in de vierde en laatste periode maakte de Vlissingse ploeg het verschil: 3-5. De vrouwenploeg van DZK kon wederom een overwinning bijschrijven. In Eindhoven was het veel te sterk voor Nayade Classic: 2-13. De waterpoloërs van De Schelde waren vrij.

Mannen

ZVVS - DZK 3-5: In het thuisduel was DZK een maatje te groot en won gemakkelijk met 14-4. Het duel van nu leek echter geen moment op de eerdere ontmoeting. Pas na zes minuten werd de openingstreffer gemaakt, door ZVVS. Ook in de tweede periode verbeterde het spel van DZK niet. Een uitgespeelde overtalsituatie leverde ZVVS de 2-0 op. Toch krabbelde DZK langzaam op en kwam dankzij doelpunten van Sjakko Bekkers en Bas van Houwelingen op gelijke hoogte: 2-2.

In de allesbeslissende vierde periode deed DZK wat het moest doen. Nadat de ploeg een overtalsituatie kreeg, vroeg coach Pim Bekkers een time-out aan en gaf zijn spelers instructies. Een intikker van dichtbij zorgde ervoor dat DZK voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam. Dit bleek het startsein voor een ijzersterke slotfase, waarin de ploeg nog twee keer scoorde. Een laatste stuiptrekking van ZVVS kwam te laat. Door de 3-5-overwinning is DZK de nieuwe nummer drie van de competitie. 

Scores DZK: Bas van Houwelingen 2, Sjakko Bekkers, Bas Mechielsen en Wouter Stap allen 1.

Vrouwen

Nayade Classic - DZK 2-13: Koploper DZK schoot uit de startblokken en stond dankzij twee treffers van Loïs van den Berg op een 0-2-voorsprong. Beide ploegen vielen fel aan, wat resulteerde in veel overtalsituaties. Eline Bekkers maakte hier dankbaar gebruik van: 0-3. Aan het begin van de tweede periode deed Nayade nog wat terug, maar kon het niet voorkomen dat DZK verder uitliep naar een riante voorsprong: 1-6.

Ook in de derde periode nam de koploper geen gas terug. Halverwege de derde periode stond het al 1-10 in het voordeel van de ploeg uit Vlissingen. Na een miscommunicatie kreeg Jasmijn Walraven een onterechte rode kaart, waardoor DZK vier minuten met een speler minder door moest. Irene van Marle scoorde namens de thuisploeg de 2-10, toch kwam DZK niet meer in gevaar.

Scores DZK: Eline Bekkers 5, Loïs van den Berg 3, Anouk van Haaren, Corline Meulmeester, Claire Risseeuw, Daphne de Jonge en Joyce Piek allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.