Volledig scherm
Alex Breel (witte cap) in actie tijdens DZK - De Vennen (15-7) © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK maken geen fout, De Schelde haalt hard uit

OVERZICHTVLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK rekenden in vier periodes af met De Vennen: 15-7. Ook De Schelde won overtuigend van hekkensluiter Waterproof: 20-9. De vrouwen van DZK wonnen hun tweede wedstrijd op rij. Nayade werd met 13-11 aan de kant gezet.

Mannen

DZK - De Vennen 15-7: DZK begon uitstekend aan de wedstrijd tegen laagvlieger De Vennen. De ploeg kreeg veel ruimte van en maakte hier dankbaar gebruik van: 4-0. Alex Breel, die verantwoordelijk was voor de tweede treffer na een prachtige aanval, keek tevreden terug. ,,We begonnen scherp aan de wedstrijd, verdedigden goed als collectief en hadden een paar fraai uitgespeelde aanvallen.‘’ Nadat Bas van Houwelingen de vijfde treffer namens DZK tegen de touwen joeg, kwam De Vennen beter in de wedstrijd en scoorde het twee keer. Toch bracht diezelfde Van Houwelingen de marge weer op vier in de tweede periode.

Bij DZK kroop in de derde periode de slordigheid in de ploeg waardoor De Vennen terug kon komen tot 6-5. Breel: ,,Je zag dat de gemakzucht erin sloop en de concentratie verloren ging, maar als team hebben we ons hier toch weer van hersteld in de vierde periode.‘’ DZK schakelde door naar een hogere versnelling, wat resulteerde in zeven doelpunten achter elkaar. DZK boekte de vijfde competitieoverwinning op rij.

Scores DZK: Bas van Houwelingen 6, Sjoerd Leijnse 3, Alex Breel, Wouter Stap beiden 2, Jarno de Jonge en Lennard Breel beiden 1.

De Schelde - Waterproof 20-9: De Schelde ontving het nog puntloze Waterproof in de eerste klasse district. Wederom bleek de ijzersterke pressing van De Schelde de basis voor een overwinning. Waterproof kwam verrassend op voorsprong, maar De Schelde maakte al in de eerste periode aan alle illusies een einde. Zes doelpunten achter elkaar zorgden voor een comfortabele voorsprong: 6-1.

In de tweede periode bleef de marge op vijf doelpunten staan, mede dankzij een benutte strafworp van Jochem de Bat. De Schelde bleef vrolijk doorgaan met scoren. Zo maakte Jomme Bruijnzeel in de derde periode zijn derde en vierde treffer van de avond en ging De Schelde met een 16-8-voorsprong de vierde periode in. De Schelde scoorde nog vier keer en ook Waterproof vond nog één keer het net, waardoor de eindstand 20-9 werd. Aanvoerder Mertijn Loof was in zijn nopjes met de overwinning. ,,Wij waren vandaag als team sterker, slimmer en tachtisch beter, waardoor Waterproof niet in de buurt kon komen.‘’

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel 5, Ivar Jansen van Rosendaal 4, Angelo de Meyer 3, Chiel de Pooter en Sven Schieman beiden 2, Mertijn Loof, Ruben de Vos en Christian de Die en Jochem de Bat allen 1.

Vrouwen

DZK - Nayade 13-11: Na de overwinning van vorige week trok DZK de goede lijn door. Toch kon DZK pas in de vierde periode de tegenstander uit Eindhoven definitief van zich afschudden. Na het eerste fluitsignaal ging het spel op en neer en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Eline Bekkers zorgde met twee doelpunten voor een 2-1-voorsprong, maar Lianne Tuin schoot de uitploeg met twee doelpunten weer aan de leiding: 2-3. Ook in de tweede periode gaven de teams niets toe en bleef Nayade op een minimale voorsprong staan, mede dankzij een prachtig afstandsschot van Marieke Nijhuis: 5-6. Toch was het wederom Bekkers die hoogstpersoonlijk DZK naar een 8-6-voorsprong schoot dankzij drie treffers in nog geen twee minuten tijd. Nayade verkocht de huid duur en kwam wederom op gelijke hoogte, maar het conditioneel sterkere DZK liep uit naar een marge van vijf doelpunten: 13-8. Een laatste poging van Nayade om langszij te komen kwam te laat, waardoor DZK met 13-11 won.

Scores DZK: Eline Bekkers 10, Loïs van den Berg 1, Ilona de Groote 1 en Joyce Piek allen 1.