Volledig scherm
Martijn Mechielsen had met vijf treffers een groot aandeel in de ruime overwinning van DZK op De Mors: 5-21. © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK laten geen spaan heel van De Mors en bekeren verder

VLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK hadden in de Manmeer!-Cup geen enkele moeite met De Mors en boekte de grootste overwinning van het seizoen: 5-21. De Schelde kende in eigen huis een teleurstellende avond. De Krabben was in de competitie met 7-11 te sterk.

De Mors - DZK 5-21: In het tweede bekertoernooi van Nederland werd DZK aan De Mors in Rijssen gekoppeld. Het krachtsverschil was vanaf het eerste fluitsignaal merkbaar. DZK kreeg kans op kans en leidde na één periode al met duidelijke cijfers: 0-6. Ook in de tweede periode nam DZK geen gas terug en scoorde het zeven keer, waaronder een benutte strafworp van de sterk spelende Martijn Mechielsen. ,,We begonnen uiterst geconcentreerd, al had ik wel meer verwacht van De Mors. Doordat we in de derde periode onbewust wat gas terugnamen, konden zij toch nog vijf doelpunten maken.‘’

Pas in de derde periode kon De Mors die eretreffers maken. De concentratie en scherpte verminderden bij DZK waardoor De Mors drie keer het net kon vinden. Assistent-trainer en oud-speler van DZK Frank Leijnse maakte in de vierde periode bij een stand van 3-16 zijn opwachting in het water en scoorde kort voor tijd zelfs de 21e treffer namens DZK uit een strafworp. Door de riante overwinning bekert DZK verder en zal de loting, die maandag plaatsvindt in Zeist, uitwijzen wie de volgende tegenstander wordt. Over twee weken hervat DZK de competitie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Vennen.

Scores DZK: Bas van Houwelingen en Martijn Mechielsen beiden 5, Wouter Stap 4, Alex Breel 3, Evert Nieuwland, Jarno de Jonge, Frank Leijnse en Lennard Breel allen 1.

De Schelde - De Krabben 7-11: De Schelde kent een wisselvallige start van het seizoen. De ploeg speelde al tegen alle ploegen uit de top 3, maar kon nog niet voor een verrassing zorgen. Wel kon de ploeg constant goed tegenstand bieden. Tegen De Krabben kwam De Schelde op 0-2-achterstand door twee afstandsschoten, maar kwam binnen veertig seconden weer op gelijke hoogte door Sven Schieman en Jomme Bruijnzeel. Het sterkere De Krabben was niet onder de indruk en liep in de tweede en derde periode uit naar een ruime 5-9-voorsprong.

Coach José de Pooter wisselde in de vierde periode van tactiek. De Schelde ging met meer defensieve pressing spelen, maar kon de spanning in de wedstrijd niet terugbrengen. Wel scoorden Jomme Bruijnzeel en Jochem de Bat hun respectievelijke vierde en tweede doelpunt van de avond, maar ook De Krabben scoorde twee keer waardoor de eindstand bleef staan op 7-11. Aanvoerder Mertijn Loof was realistisch na afloop. ,,We hadden geen antwoord op hun spel. Het was een mooie wedstrijd, maar De Krabben had duidelijk de overhand.‘’ Volgende week kan Loof zich samen met zijn ploeg revancheren als het op bezoek gaat bij Nayade.

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel 4, Jochem de Bat 2, Sven Schieman 1.