Volledig scherm
Bas van Houwelingen was verantwoordelijk voor drie doelpunten van DZK. © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK en De Schelde krijgen hun revanche

VLISSINGEN - De waterpoloërs van DZK wonnen in een rechtstreeks duel om plaats vier op de ranglijst van DZT’62: 9-10. Ook De Schelde won overtuigend. In eigen bad werd RZ met 9-4 aan de kant gezet. Het vrouwenteam van DZK liet niets heel van Arethusa. In Oss won de koploper overtuigend: 3-13.

Mannen

DZT'62 - DZK 9-10: De heenwedstrijd eindigde in 9-13-overwinning voor tegenstander DZT’62 en ook in Deurne begon het duel tussen de respectievelijke nummers vier en vijf van de ranglijst stroef voor DZK. De ploeg kwam 2-0 achter, maar dankzij doelpunten van Bas van Houwelingen en Sjoerd Leijnse gingen beide ploegen de rust in met een gelijke stand: 2-2. Diezelfde Sjoerd Leijnse bracht zijn ploeg voor het eerst op voorsprong in de tweede periode. Echter kreeg de ploeg drie doelpunten achter elkaar om de oren, waardoor DZT'62 weer op voorsprong kwam: 5-3.

In een gelijk opgaande strijd kwam DZK na een 7-5-achterstand in de vierde periode terug tot 7-7. Het bleek het startsein voor een ijzersterke eindsprint van de Zeeuwse ploeg. De ploeg kwam twee minuten voor tijd op een 8-10-voorsprong. Mede dankzij een uitstekend keepende Mees Leijnse kon DZK zijn voorsprong verdedigen en won verdiend met 9-10. Door de overwinning blijft DZK zonder puntverlies in de competitie sinds de start van 2019. De ploeg neemt de vierde plek over van DZT'62.
Doelpuntenmaker Bas van Houwelingen keek tevreden terug op de wedstrijd: ,,We speelden een goede pot met zijn allen, ondanks dat het een beladen wedstrijd was voor plek vier op de ranglijst.‘’

Scores DZK: Bas van Houwelingen 3, Sjoerd Leijnse en Alex Breel beiden 2, Martijn Mechielsen, Bas Mechielsen en Wouter Stap allen 1.

De Schelde - RZ 9-4: Tijdens de eerdere ontmoeting tussen beide ploegen werd De Schelde op een duidelijke nederlaag getrakteerd: 12-6. De Schelde was gebrand om niet hetzelfde te laten gebeuren. De eerste periode was moeizaam van beide kanten. Jomme Bruijnzeel zette zijn ploeg wel op een 1-0-voorsprong. De motor van De Schelde draaide in de tweede periode op volle toeren. Dankzij mooie aanvallen liep De Schelde uit naar een 4-1-voorsprong.

Het bleek een gemakkelijke avond voor De Schelde te worden, zeker omdat tegenstander RZ maar met één wissel was afgereisd naar Terneuzen. De Schelde nam geen gas terug en liep uit naar een ruime overwinning: 9-4. Doelpuntenmaker Mertijn Loof was blij met de overwinning van zijn ploeg: ,,Een uitslag die we niet verwacht hadden tegen een directe concurrent voor de top 4. Door deze winst hebben we onze derde plek in de competitie weer wat sterker gezet.‘’

Scores De Schelde: Jomme Bruijnzeel 3, Gijs Manhave 2, Ivar Jansen van Roosendaal, Ruben de Vos, Sven Schieman en Mertijn Loof allen 1.

Vrouwen

Arethusa - DZK 3-13: Koploper DZK schoot uit de startblokken en stond na de eerste periode al op een 2-6-voorsprong. De ploeg domineerde en was met vlotte aanvallen tegenstander Arethusa de baas. Pas na drie doelpunten van DZK deed Arethusa wat terug: 3-9. Tien seconden later vergrootte Demi Dingemanse het gat naar zeven doelpunten door alert te reageren en van dicht bij binnen te tikken.

DZK verdedigde scherp en lag goed gepositioneerd. Ook topscoorster Eline Bekkers deed nog van zich spreken, door het elfde én twaalfde doelpunt binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Loïs van den Berg. Met haar tweede van de avond bepaalde zij de eindstand op 3-13. Een gemakkelijke avond voor de ongeslagen koploper. Door de vijftiende zege op rij behoudt de ploeg een gat van negen punten op achtervolger SWNZ.

Scores DZK: Eline Bekkers 6, Loïs van den Berg en Liliane Solé beiden 2, Joyce Piek, Demi Dingemanse en Claire Risseeuw allen 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.