Alex Breel (witte cap) verdedigt tijdens DZK - Wiekslag (14-5).
Volledig scherm
Alex Breel (witte cap) verdedigt tijdens DZK - Wiekslag (14-5). © Yvonne Stap

Waterpoloërs DZK nemen sportieve revanche met grootste zege van het seizoen

OVERZICHTVLISSINGEN - Het mannenteam van DZK won in de tweede klasse overtuigend in eigen bad van Wiekslag: 14-5. De Schelde haalde ook uit tegen laagvlieger Lutra. In Terneuzen werd het 12-2. De vrouwen van DZK trokken aan het langste eind in een spannend en doelpuntrijk duel met SBC2000: 15-14.

Mannen

DZK - Wiekslag 14-5: In de heenwedstrijd leed DZK in de laatste seconden een pijnlijke nederlaag (9-8), maar in het eigen Vrijburgbad was het geen moment spannend. DZK begon uitstekend en leidde na de eerste periode al met duidelijke cijfers: 5-0. Na de 6-0 van routinier Sjoerd Leijnse in de tweede periode kon Wiekslag wat terug doen via Marcel Groothuis, die eerder een strafworp gestopt zag worden door keeper Mees Leijnse. Ook DZK kreeg een strafworp, die overtuigend werd binnengeschoten door Martijn Mechielsen.

Het sterke spel van DZK hield aan en Alex Breel bracht met twee treffers de stand naar 9-1. Groothuis was ook verantwoordelijk voor de tweede en derde treffer van Wiekslag, maar moest toezien hoe DZK uitliep naar een 12-3-voorsprong. In de vierde en tevens laatste periode waren zowel Van Houwelingen als Breel doeltreffend na mooie aanvallen en deed Wiekslag nog wat terug: 14-5. Door de grootste overwinning van het seizoen blijft DZK in het spoor van koploper De Linge/PCG met een achterstand van vijf punten en twee wedstrijden minder gespeeld.

Scores DZK: Bas van Houwelingen en Wouter Stap beiden 4, Alex Breel 3, Jarno de Jonge, Martijn Mechielsen en Sjoerd Leijnse allen 1.

De Schelde - Lutra 12-2: Tegen laagvlieger Lutra kwam ook De Schelde geen moment in de problemen. De Schelde leidde na een periode al met 4-0 dankzij doelpunten van Chiel de Pooter (2), Mertijn Loof en Christian de Die. De nummer vijf van de competitie zette de tegenstander snel vast en kon dankzij snelle counters uitlopen naar een 7-0-voorsprong. Thom Jongen zette Lutra op het scorebord door de 7-1 binnen te schieten. Het vizier van de thuisploeg werd minder scherp in de derde periode en miste veel kansen. Aan de andere kant was Rens van Veggel wel doeltreffend door de 7-2 te scoren. In de slotfase van de wedstrijd vond De Schelde de scherpte voor het doel terug en scoorde het dankzij een uitstekende vierde periode nog vijf keer: 12-2. Concurrent voor de vierde plaats RZ verloor van koploper Zeester-Meerval waardoor De Schelde de achterstand verkleind naar vier punten.

Scores De Schelde: Chiel de Pooter 3, Christian de Die, Ivar Jansen van Rosendaal en Ruben de Vos allen 2. Jomme Bruijnzeel, Jochem de Bat en Mertijn Loof allen 1.

Vrouwen

DZK - SBC2000 15-14: In een vermakelijk en doelpuntrijk duel haalde DZK na zes wedstrijden zonder overwinning weer eens de volle buit. SBC2000 miste de eerste kans en aan de andere kant schoot Loïs van den Berg namens DZK wel gelijk raak. Topscoorster Eline Bekkers verdubbelde de voorsprong, maar de uitploeg boog de achterstand razendsnel om in een voorsprong: 2-3. De jonge Lizzy Kikkert scoorde fraai de gelijkmaker.

Het bleef stuivertje wisselen tussen beide ploegen in de tweede periode en na drie doelpunten aan beide kanten was het Tara O'Neill dat SBC2000 op een 6-7-voorsprong bracht. DZK boog de achterstand dankzij een ijzersterke fase om in een voorsprong nadat Eline Bekkers van grote afstand doel trof: 10-9.

In de allesbeslissende vierde periode vergrootte Van den Berg de voorsprong, maar onder andere een benutte strafworp bracht beide ploegen weer naast elkaar: 11-11. Gesteund door het thuispubliek bleef DZK op zoek naar de overwinning en die kwam er ook. Wederom de goed spelende Van den Berg scoorde vijftig seconden voor tijd met een boogbal de 15-13. SBC2000 deed nog wat terug, maar DZK trok de overwinning over de streep: 15-14.

Scores DZK: Eline Bekkers 6, Loïs van den Berg 5, Lizzy Kikkert 2, Joyce Piek 2.

 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”