Volledig scherm
Kevin Meulmeester tijdens een training met de mannen van HC Zeeland. © Dirk Jan Gjeltema

Vrouwen HC Zeeland en Novitas houden handbal-eer hoog tijdens seizoensstart

OVERZICHTVLISSINGEN - De handballers van HC Zeeland zijn er in de eerste wedstrijd in de hoofdklasse niet in geslaagd een overwinning te boeken. In Zierikzee was Celeritas met 17-22 net iets te sterk. Orion verloor bij de herstart in de tweede klasse. De vrouwen hielden de Zeeuwse handbal-eer hoog. Zowel HC Zeeland als Novitas won wèl.

Mannen. Hoofdklasse. HC Zeeland-Celeritas 17-22: Vrijwel de gehele wedstrijd werd er tegen een nipte achterstand aangekeken, maar dichterbij dan twee doelpunten kwam HC Zeeland niet. ,,En dat moeten we voornamelijk bij onszelf zoeken’’, wist Koen de Bruijn, die vanwege een knieblessure samen met Einar Linke de coaching verzorgt. ,,We konden te weinig uitgespeelde kansen creëren en het ontbrak aan scorend vermogen.’’ Bij een 16-18-achterstand kwamen de Zeeuwen in een overtalsituatie te spelen, maar dit werd niet benut om langszij te komen. ,,Toch zijn er genoeg aanknopingspunten voor verbetering’’, besloot De Bruijn.

Scores: Brendan Meulmeester 5, Kevin Meulmeester 4, Ardian Ajdar 3, Jesse Schrik 2, Myron Bouwmeester, Arthur Grimaldi en Rick de Vlieger allen 1.

Tweede klasse. Heerle-Orion 22-18: Ondanks een beperkte samenstelling, en met Jacco de Jonge voor het eerst als keeper, kon Orion zaterdagavond lange tijd gelijke tred houden met Heerle. Met verschillende spelers op andere positie’s dan waar ze normaal spelen, kon de Bevelandse ploeg zelfs met een 10-9-voorsprong gaan rusten. In de tweede helft ontbrak het in de slotfase aan scherpte en bleek de keeper van Heerle een te grote sta-in-de-weg, waardoor de eerste wedstrijd in de tweede klasse met een 22-18-nederlaag werd afgesloten.

Vrouwen. Tweede klasse. HC Zeeland-United Breda 2 18-9: De vrouwen van HC Zeeland zijn sterk aan de competitie begonnen. Tegen een jong United Breda 2 was de kloof al met de rust geslagen: 12-3. Daarna gunde coach Wally Houtepen zijn wisselspelers ook enige speeltijd. ,,De stand was hier gewoon naar’’, aldus Houtepen. Met een sterk keepende Chaima Benkaddour en de veelvuldig scorende Suzanna Coppoolse en Marieke Riemens werd het verschil van negen punten tot aan het laatste fluitsignaal eenvoudig vastgehouden. ,,Een mooie opsteker voor de ontmoeting met Heerle 2 over twee weken’’, wist Wally Houtepen.

Scores: Suzanna Coppoolse 8, Marieke Riemens 6, Simone van Neutigem, Leonie Ballemans, Nada de Jonge en Mia-Mai Wilbrink allen 1.

Derde klasse. HVM-Novitas 16-23: Het was een fysieke strijd. De ploeg van coach Erwin Bel was in de beginfase slordig in de afwerking. Gaandeweg het duel liep het met Novitas beter. Na een 5-3-achterstand ging het een periode gelijk op. De vrouwen uit Hulst namen bij de rust dankzij goed gelopen fastbreaks met 14-8 afstand van HVM. In de tweede helft liep Novitas uit naar een 19-11 voorsprong. De Brabantse vrouwen kwamen nog terug tot op vier punten, maar daarna stelde Novitas de winst veilig.

Score: Amber de Roover 10, Renske Blaeke 9, Lynn Hoefnagels 3, Patricia Bel 1.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement