Volledig scherm
© Getty Images

Volleybalteams van Stevo beleven met maximale zeges een droomstart

OVERZICHTVLISSINGEN - Volleybaltrainer Guido de Beule kende met Stevo een droomstart. De Beule, die zowel de vrouwen als mannen coachte, schreef tien punten bij. De vrouwen van Stevo imponeerden in de promotieklasse B met een ruime 4-0-zege op Zuvo. De mannen deden dat een paar uur later tegen Jola/Olympus dunnetjes over.

Het gepromoveerde YVC (vrouwen) begon in de eerste klasse goed en won met 3-2. Forza kende met een 4-0-nederlaag in de promotieklasse A een valse start. Verder was er verlies voor Ardito (3-1) en VVS'92 (4-0). Bij de mannen trok Mytilus in de eerste klasse met een 3-2-zege naar huis. AVC'87 verloor met 1-3. De mannen van Forza en de vrouwen van Bok kwamen nog niet in actie.

Stevo-Cegelec Zuvo 4-0 (25-7, 25-18, 25-21, 25-21): Stevo eindigde vorig seizoen in de promotieklasse op de vierde plaats, met slechts twee punten meer dan Zuvo. Zaterdag stond er echter geen maat op het spel van de fusieploeg. Stevo legde de basis voor de zege met een scherpe opslag, waar de gasten geen raad mee wisten. Na een ware afstraffing in de eerste set (25-7) stuitte Stevo in het vervolg van het duel op meer tegenstand. De thuisploeg bleef goed bij de les en bekeken spelen. Trainer De Beule was erg tevreden. ,,Iedereen moet speelminuten maken om te beter te worden. Dat is gelukt.‘’

Voleco 2-Forza 4-0 (25-19, 25-16, 25-20, 25-23): Een teleurstellende start van de competitie voor Forza, dat een goede voorbereiding achter de rug heeft en met veel vertrouwen naar Ouderkerk aan den IJssel was afgereisd. Forza speelde niet eens slecht, maar bleef serverend onder de maat en werd door een sterke aanval van de thuisploeg afgetroefd. Vooral het midden van Voleco was goed op dreef en lastig aan banden te leggen. Na een stroeve start kwam een warm gedraaid Forza vanaf de derde set beter in de wedstrijd. Tot winst kwam het echter niet.

YVC-Spirit 3-2 (25-14, 25-20, 22-25, 25-27, 15-11): Een goede wedstrijd van YVC, dat in de eerste twee sets flitsend begon. YVC speelde verzorgd en kwam tot goed opgezette aanvallen. Die werden aan het net knap afgewerkt. Daarna kwam een beter serverend Spirit met vooral een goede middenaanval terug in de wedstrijd. Na verlies in de derde set gingen beide teams in het vierde bedrijf tot aan het eind gelijk op. YVC moest in de slotfase de winst aan de gasten laten, maar hield in de vijfde set het hoofd koel. Dat leidde tot winst.

DVO 2-Ardito 3-1 (25-17, 25-13, 25-19, 16-25): DVO had in alle opzichten meer in de mars en hield volkomen verdiend de winst in eigen huis. De thuisploeg had meer lengte in de gelederen, speelde een tempo hoger en sloegen harder. ,,We konden op zich best goed meekomen, maar hadden vooral passend zwakke fases. We zijn blij met een punt'', zei Henriëtte Swartjes. Dat punt werd in de vierde set veilig gesteld. DVO gunde in die fase - verzekerd van winst - een aantal wisselspeelsters speeltijd. Ardito profiteerde ervan en nam in twee opslagbeurten een ruime voorsprong: 8-18. Die werd verzilverd. 

VVS'92-Vollido 0-4 (18-25, 20-25, 17-25, 19-25): Ondanks een ruime nederlaag werden aan Vlissingse kant toch ook lichtpuntjes gezien. ,,Het is duidelijk dat er nog veel puntjes op de i moeten worden gezet'', zei Michelle Muller. ,,Maar we hebben niet slecht gespeeld. Alleen waren zij nog een tikje te sterk voor ons.'' VVS'92 kwam moeizaam op gang, werd meteen op grote achterstand gezet en kon die in de tweede helft van de eerste set verkleinen. In de tweede set ging een voorsprong na het twintigste punt verloren. In de laatste twee sets liet Vollido zich niet meer verrassen.

Mannen

Stevo-Jola/Olympus 4-0 (25-16, 25-14, 25-15, 25-19): De mannen van Stevo troffen een team dat zonder wissels naar Zuiddorpe was gekomen. Daar wist de ervaren Zeeuws-Vlaamse équipe wel raad mee. Stevo serveerde prima, zag dat Jola veel moeite had om de bal over het net te krijgen en had voortdurende het initiatief. Stevo zocht de zwakke plekken in de Brabantse afweer en leefde zich in aanvallend opzicht uit. Dat leidde tot vier setzeges, die stuk voor stuk tot stand kwamen zonder dat Stevo in de problemen kwam.

Sic Pugno-Mytilus 2-3 (25-21, 19-25, 22-25, 25-18, 9-15): Met zes nieuwe spelers is de selectie van Mytilus behoorlijk uitgebreid, maar was het in de eerste krachtmeting van het seizoen zoeken. Dat leidde tot een duel met ups en downs en nog weinig vaste patronen. Toch trok de Goese équipe aan het langste eind. Dat was de verdienste van een sterk collectief, waarin hard werken en een ijzeren wil om te winnen hand in hand gingen. Na een matige vierde set legde Mytilus al vroeg in de laatste set de basis voor de winst. 

AVC'87-De Burgst Breda 2 1-3 (19-25, 22-25, 17-25, 26-24): Met Marvin van der Zande voor het eerst als spelverdeler was het even wennen, maar na afloop werd aan de kant van AVC'87 ondanks verlies met een tevreden gevoel op het duel teruggekeken. Van der Zande speelde sterk, libero Jan Boer was zowel serverend als passend (in de rally vooral) goed op dreef. De Burgst had serverend wat meer in de mars en ontnam AVC'87 daarmee in aanvallend opzicht het initiatief. Na drie keer op rij te hebben verloren, kreeg de thuisploeg in de laatste set loon naar werken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement