Volledig scherm
© Thinkstock

Volleybalsters van VVS’92 boekt in derby tegen YVC de eerste zege

VOLLEYBALVLISSINGEN - De volleybalsters van VVS'92 boekten zaterdag in de derby tegen YVC de eerste zege. In Oostburg werd het 1-3. Ook de vrouwen van Forza (promotieklasse A) schreven op vreemde bodem ten koste van Volley Zuid 2 de eerste overwinning bij: 1-3. In de promotieklasse B verloor Stevo met 3-2 van Hands Up 2.

BOK kwam voor het eerst in actie en won met 3-2 van Gepidae. Ardito incasseerde een zware 0-4 nederlaag en sluit na twee duels de rij in de eerste klasse. De mannen van Stevo boekten de tweede zege (3-1) en voeren in de promotieklasse B de ranglijst aan. In de eerste klasse wonnen de mannen van Mytilus opnieuw in een vijfsetter: 3-2. AVC'87 verloor met 4-0.

Vrouwen

Hands Up-Stevo 3-2 (26-24, 25-12, 23-25, 22-25, 15-11): Vorig seizoen verloor Stevo kansloos met 4-0 bij Hands Up. Stevo begon goed, koesterde geruime tijd een voorsprong, maar gaf die in de slotfase van de eerste set uit handen. Die tik dreunde in de tweede set door. De thuisploeg kwam op stoom, bij Stevo liep de foutenlast op. Dat leidde weer tot setverlies. Daarna kreeg Stevo hard werkend vat op Hands Up. De Zeeuws-Vlamingen toonden veerkracht, sloten twee sets op rij met winst af en hadden in de laatste set tot het elfde punt het initiatief. ,,Maar we verzuimden het af te maken’’, zei Guido de Beule.

Volley Zuid 2-Forza 1-3 (22-25, 25-21, 20-25, 24-26): Een boeiende partij, waarin Forza in de slotfase van de vierde set door een nipte zege voorkwam dat het op een vijfde set uit draaide. Na de zeperd van vorige week was Forza uit op een goed resultaat. Spelverdeelster Chantal Savenije speelde sterk en wist de aanval op maat te bedienen. Vooral Wíllemijn Verkamman was trefzeker in de afwerking. Na een dip in het tweede bedrijf herpakte Forza zich. Na een onbetwiste zege in de derde set nam Forza ook in de vierde set het initiatief. Dat leidde tot een ruime voorsprong, die vooral door een afnemende servicepass akelig terug liep. Uiteindelijk werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen.

BOK-Gepidae 3-2 (25-21, 25-23, 21-25, 15-25, 15-11): Twee aan elkaar gewaagde teams vochten een boeiend duel uit. Jessica Mondeel haakte tijdens de warming-up geblesseerd af, waardoor BOK moest improviseren. Dat pakte goed uit. Gepidae beschikte over een sterke aanval, BOK stelde daar een goed blok tegenover. BOK was goed bij de les, speelde met veel inzet en trok de eerst twee sets over de streep. In de slotfase van de derde set gaf Gepidae net iets extra's, waardoor kon worden tegen gescoord. Na een povere vierde set pakte BOK bijtijds de goede draad op om alsnog de winst in eigen huis te houden.

Ardito-Sic Pugno 0-4 (21-25, 13-25, 12-25, 19-25): Een zware nederlaag voor Ardito, dat geen moment in de wedstrijd zat. ,,Door omzettingen in het team moeten we toch meer aan elkaar wennen dan iedereen vooraf dacht’’, zei Henriëtte Swartjes. ,,Dat leidt vooral tot eigen fouten. Lukt het niet, dan leggen we ons er iets te snel bij neer.’’ Sic Pugno hoefde niet eens naar grote hoogte te groeien om ruim afstand te nemen. De gasten speelden degelijk en troffen een thuisploeg, die vooral een gebrek aan scorend vermogen had.

YVC-VVS'92 1-3 (25-21, 22-25, 23-25, 24-26): Een spannende derby, die lang alle kanten op kon. De service gaf de doorslag. Die was bij beide teams in fases zó goed, dat de tegenpartij niet aan aanvallen toe kwam. Beide ploegen maakten veel fouten, maar vochten veel en lange rally’s uit. YVC trok in de eerste set aan het langste eind. Een mentaal sterk VVS'92 nam in de tweede en derde set een voorsprong, gaf die boven het twintigste punt uit handen, maar sloot beide sets toch winnend af. De vierde set leek bij 16-9 in het voordeel van de thuisploeg gespeeld. Daar dachten ze aan Vlissingse kant anders over. VVS'92 kroop punt voor punt dichter bij en trok in een bloedstollende slotfase weer aan het langste eind.

Mannen

Voko-Stevo 1-3 (16-25, 13-25, 27-25, 20-25): Met slechts zes man boekte Stevo een ruime zege. De basis daarvoor werd in de eerste twee sets gelegd. Daarin zag Voko alle hoeken van de zaal. In de derde set tapten de Brabanders uit een ander vaatje. Iets te veel fouten aan Zeeuwse kant en een stug en hard werkend Voko zorgden voor nipte winst van de thuisploeg. Gebrand op een overwinning pakte Stevo in de vierde set de goede draad op. Degelijk spelend werd de winst veilig gesteld. Stevo ontvangt zaterdag Next Volley Dordrecht 4, dat na twee duels achter koploper Stevo de tweede plaats in neemt. 

Atak’55 3-AVC'87 4-0 (25-22, 26-24, 25-22 25-12): Het krachtsverschil tussen beide teams was veel minder groot dan de uitslag doet vermoeden. AVC'87 bood prima partij en had in de eerste twee sets heel lang het initiatief. Twee servicebeurten van de thuisploeg deden de Thoolse formatie in beide sets de das om. AVC'87 blokkeerde sterk, maar schoot ten opzichte van Atak'55 in aanvallend opzicht net iets tekort. Ook in de derde set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na een nieuwe nederlaag geloofde AVC'87 er in de vierde set niet meer in.

Mytilus-Jola/Olympus 2 3-2 (17-25, 25-10, 25-17, 22-25, 15-11): Net als een week eerder trok Mytilus in een vijfsetter de winst naar zich toe. Matig passend en met veel fouten in de aanval verloor de Goese équipe de eerste set. Daarna raakte een warm gedraaid Mytilus op toeren. Met meer servicedruk nam de thuisploeg het initiatief en werden aan het net de kansen benut. Dat leidde in de tweede en derde set tot ruime zeges. In de vierde set kwam de klad er weer in. Veel eigen fouten hielpen Jola in het zadel. Een oprisping aan Goese kant zorgde ervoor dat Mytilus op het twintigste punt op gelijke hoogte kwam, maar nieuwe fouten leidden tot verlies. In de vijfde set stelde de thuisploeg zonder tot grote hoogte te groeien orde op zaken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement