Stevo (rood) won met 4-0 van Hands Up 2.
Volledig scherm
Stevo (rood) won met 4-0 van Hands Up 2. © Johan Van Der Heijden

Volleybalsters Stevo hopen na ruime overwinning op een toetje

OVERZICHTVLISSINGEN - Met nog zes duels voor de boeg, en in die reeks vijf keer een treffen met een ploeg die lager geklasseerd staat, mikken de volleybalsters van Stevo toch stiekem op een toetje na de competitie. De formatie van Guido de Beule stuurde Hands Up 2 met lege handen naar huis (4-0) en nestelde zich weer in de subtop.

De mannen van de Zuiddorpse équipe bleven Voko 2 met 3-1 de baas en nestelden zich terug op de vierde plaats. De mannen van AVC’87werkten een bekerduel af. Daarin werd met 2-3 verloren van DVO.

Vrouwen. Stevo-Hands Up 2 4-0 (25-12, 25-19, 25-12, 25-15): Stevo nam revanche voor de eerder dit seizoen geleden 3-2 nederlaag in Berlicum én voor de 4-0 oorwassing, die de ploeg in de laatste thuiswedstrijd tegen de koploper kreeg. De Zeeuws-Vlamingen speelden met geloof in eigen kunnen. ,,Er stond een team met veel drive’', vond Guide de Beule. ,,We hadden iets recht te zetten. Ik heb vooraf gezegd dat we dat konden, en dat hebben ze netjes en heel duidelijk laten zien.’' Stevo liet de net iets hoger geklasseerde gasten alle hoeken van de zaal zien. Met een goede opslag en sterk spel in de rally’s legde Stevo de basis voor een afgetekende zege. Slechts in de laatste set vroeg de coach bij een geslonken voorsprong een time-out aan. De oprisping aan de andere kant van het net werd daarmee een halt toegeroepen.

Mannen. AVC’87-DVO 2-3 (25-12, 14-25, 15-25, 25-20, 10-15): AVC’87 schoot in het bekerduel tegen de nummer vier van de eerste klasse B in een vijfsetter net tekort. De Thoolse formatie begon prima, maar maakte na een flitsende start met een ruime zege in het eerste bedrijf een pas op de plaats. DVO ontnam de thuisploeg met een lastige opslag het initiatief. Blokkerend klopte het wel bij AVC’87, maar aanvallend bleef de ploeg door veel servicedruk in de tweede en derde set onder de maat. Op momenten dat de Zeeuwse pass wel goed kwam, werd er vaak wel gescoord. Dat was in de vierde set het geval. In de laatste set kon het alle kanten op. De gasten trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Stevo-Voko 2 3-1 (18-25, 25-18, 25-18, 25-13): Degradatiekandidaat Voko profiteerde met een mix van spelers van het eerste en tweede team in de eerste set van veel te veel fouten (vooral in aanvallend opzicht) aan de kant van Stevo. Daarna hadden de Oosterhoutse routiniers geen antwoord op het spel van de wakker geschrokken thuisploeg. Stevo zette de knop om, beperkte de foutenlast en speelde vanuit een goede spelverdeling een gewonnen wedstrijd. De Zeeuws-Vlamingen stuitten op afnemende tegenstand en verzetten in een duel met steeds minder tegenstand met succes de bakens.

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.