Volledig scherm
Forza (blauwe shirts) zorgde voor een stunt. © Ernesta Verburg

Volleybalsters Forza zorgen in ware thriller voor stunt

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleybalsters van Forza tekenden in de promotieklasse A voor een stunt. De ongeslagen koploper Next Volley Dordrecht 3 werd in een thriller met 3-2 verslagen. Ook eersteklasser YVC en de mannen van Stevo wonnen in een vijfsetter.

Forza-Next Volley Dordrecht 3 3-2 (23-25, 27-25, 23-25, 25-23, 20-18): Beide teams waren volledig aan elkaar gewaagd. In elke set was het verschil niet meer dan twee punten. Het publiek was dan ook de grote winnaar. Forza werkte tegen de ongeslagen koploper (die in de vier voorgaande duels slechts één set had verloren) tot twee keer toe een achterstand weg. De Schouwse servicedruk was weer prima. Bovendien was Forza in aanvallend opzicht op dreef. Lotte Bouwman speelde aan het net blokkerend erg sterk. In het achterveld nam Noa Rotte met veel reddingen haar team op sleeptouw. Forza toonde veerkracht, kwam in de vierde set weer op gelijke hoogte en beschikte in de slotfase van een zinderende vijfde set over de sterkste zenuwen.

Volley Tilburg 5-YVC 2-3 (13-25, 25-16, 25-22, 22-25, 9-15): Een nipte zege voor YVC, dat goed begon, maar na winst in de eerste set in de achtervolging moest. Dat was het gevolg van slecht spel in de tweede en derde set. De pass was onder de maat, waardoor Volley Tilburg in het zadel werd geholpen. Zonder vertrouwen spelend leek YVC ook in de vierde set op verlies af te gaan, totdat Emma Dekker mocht serveren. Zij zorgde voor de ommekeer en bracht YVC van 22-16 terug langszij: 22-22. Dat gaf een boost, die tot winst leidde. In de laatste set liet YVC zich niet nog eens verrassen.

Mannen

Stevo-Spirit 3-2 (17-25, 25-16, 25-13, 13-25, 15-10): Een duel met alles erop en eraan, waarin het publiek de grote winnaar was. Stevo begon met weinig servicedruk, een matige pass en schoot met het blok tekort. Met een veel betere opslag kreeg Stevo vanaf de tweede set vat op Spirit. In een wedstrijd met veel rally’s, knappe aanvallen en goede reddingen leek na twee ruime setzeges op rij en met vier punten in het verschiet de buit binnen. Door verlies aan concentratie kwam er zand in de motor van Stevo. De gasten maakten gebruik van fouten aan Zeeuws-Vlaamse kant en sleepten een vijfde set uit het vuur. Daarin stelde Stevo orde op zaken.