Volledig scherm
De volleybalsters van BOK zijn in de aanval tegen Voltena. © Dirk Jan Gjeltema

Volleybalsters BOK boeken tweede maximale zege, YVC klimt naar middenmoot

VLISSINGEN - De volleybalsters van BOK boekten in de promotieklasse B ten koste van staartploeg Voltena 3 de tweede maximale zege van het seizoen: 4-0. Stevo hield twee punten over aan de vijfsetter bij subtopper Spie/De Burgst (3-2).

Een klasse lager nestelde debutant YVC zich door een 3-1 zege keurig in de middenmoot. Ardito verloor in de eerste klasse met 2-3 van titelkandidaat Spivo. VVS'92 legde het met 1-3 af tegen Sic Pugno. De mannen van eersteklasser AVC'87 verloren in eigen huis met 1-3 van Apollo.

Vrouwen

BOK-Voltena 3 4-0 (25-19, 25-13, 25-21, 25-19): Een gemakzuchtig spelend BOK kon het zich veroorloven om fouten te maken, zonder daar op te worden afgerekend. BOK begon sterk, trok in de eerste set alle registers open en bouwde vlot een ruime voorsprong op. Na winst in de eerste set kwam bij een zielloos spelend Bok de klad erin. Maar Voltena bood zó weinig tegenstand, dat de equipe van Ton Begijn zonder al te veel inspanning vijf punten rijker werd. ,,We konden de juiste focus niet houden om tot goed spel te komen‘’, zei de trainer, die sprak over veel persoonlijke fouten. ,,Niet de beste wedstrijd, maar wel een goed resultaat.‘’

Spie/De Burgst-Stevo 3-2 (26-28, 25-22, 25-20, 19-25, 15-10): Stevo haalde er volgens Guido de Beule bijna alles uit. ,,We hebben alleen onszelf niet beloond.‘’ Stevo sloeg in de eerste set op de opslag van Sofie Colleman een gat van negen punten, maar kwam aan het eind van de set na een eindsprint van De Burgst toch met de schrik vrij. Daarna ontspon zich een duel met wisselende kansen. De thuisploeg won de tweede en derde set, Stevo kwam in de vierde langszij. In de laatste set moest Stevo op 10-9 lossen. ,,Het was een wedstrijd met veel rally's geweest. We lieten het op concentratie liggen‘’, vond De Beule.

Ardito-Spivo 2 2-3 (25-23, 16-25, 25-22, 16-25, 4-15): Ardito maakte het de koploper knap lastig en kwam tot twee keer toe op voorsprong. Dat was te danken aan goed spel in de eerste en derde set. In die fases kreeg Ardito de jonge opponent op de knieën. ,,Vooraf hadden we getekend voor dit resultaat‘’, zei Henriëtte Swartjes, die eraan toevoegde dat er misschien meer in had gezeten als in de slotfase van het duel met net zoveel focus en vechtlust als in de eerste en derde set was gespeeld. In de vijfde set was de tank leeg. Ardito kon daardoor geen vuist meer maken.

VVS'92-Sic Pugno 1-3 (19-25, 25-22, 22-25, 19-25): Tegen runner-up Sic Pugno had VVS'92 moeite om na twee weken zonder competitie de draad weer op te pakken. Na verlies in de eerste set gloorde er in het tweede bedrijf hoop voor de thuisploeg. VVS’92 kwam door een paar sterke series opslagen en agressief spel aan het net op gelijke hoogte. Daar bleef het bij. Echt slecht was het niet, wat VVS'92 liet zien. Maar ondanks goede serviceseries in de derde en vierde set legden de Vlissingers het af tegen een sterk spelend Sic Pugno, dat de derde zege op rij boekte.

YVC-Bernisse 3-1 (25-16, 25-21, 19-25, 25-16): YVC moest door personele problemen improviseren, begon wat tam, maar haalde eenmaal warm gedraaid de eerste set zonder veel problemen binnen. Nadat ook de tweede set winnend was afgesloten, leek een maximale zege tegen het ervaren Bernisse binnen bereik. Sydney Trapman was aan de buitenkant goed op dreef, maar de derde set ging toch naar de gasten. ,,Die hebben we eigenlijk van onszelf verloren’’, vond Meijke van der Plas. ,,We maakten onnodige fouten en liepen elkaar in de weg.‘’ In de vierde set stelde YVC orde op zaken en werd de zege veilig gesteld.

Mannen

AVC'87-Apollo 1-3 (28-30, 16-25, 25-22, 20-25): AVC’87 bood het hoog geklasseerde Apollo meer dan goed tegenstand, maar moest zich met slechts één punt tevreden stellen. Dat was mede te wijten aan het verloop van de eerste set. Daarin was AVC’87 in een spannende slotfase dicht bij de winst. Apollo ontsnapte, sloeg bij het eerste het beste setpunt toe en won ook de tweede set. AVC’87 knokte zich in het derde bedrijf terug in de wedstrijd. De thuisploeg trok de goede lijn in de vierde set enige tijd door, nam afstand, maar moest toestaan dat Apollo rond het vijftiende punt op gelijke hoogte kwam. De gasten, met veel lengte en ervaring in de ploeg, namen met weer veel servicedruk het initiatief en wikkelden af naar winst.