Volledig scherm
© Getty Images

Volleyballers van BOK hebben het licht gezien: derde zege op rij

OVERZICHTVLISSINGEN - De volleyballers van Bok zetten in de eerste klasse hun opmars voort. De Bevelanders wonnen in een vooruit gespeeld duel met 3-1 van Voko en nestelden zich in het linkerrijtje. Forza verloor in de derde divisie met 4-0 van Erasmus Volley. De vrouwen van VVS'92 (eerste klasse) legden het af tegen de ongenaakbare koploper De Burgst Breda 2: 4-0.

Mannen

BOK-Voko 3 3-1 (25-16, 25-20, 16-25, 25-21): De derde zege op rij voor de mannen van BOK, die in de maand januari in vijf duels prima op dreef waren en negentien punten vergaarden. BOK bestookte de gasten met een lastige opslag en nam daardoor het initiatief. In de rally's lukte het Bok vaak om tot scoren te komen. Met twee setzeges op zak kwam de klad erin. Slechte keuzes en een zekere gemakzucht leidden in het derde bedrijf tot verlies. In de vierde set gingen beide teams lang gelijk op. Bok pakte in de slotfase de goede draad op en won verdiend.

Erasmus Volley-Forza 4-0 (25-21, 25-14, 25-23, 25-16): Waar eerder dit seizoen nog een punt van subtopper Erasmus Volley werd afgesnoept, lukte dat Forza in de terugwedstrijd niet. De Schouwse équipe was in de tweede en vierde set geen partij voor de thuisploeg, maar klampte in de eerste en vooral derde set lang aan. ,,Met een complete selectie hadden we gewonnen'', zei Willem van Gilst. De Zeeuwse opslag was goed, op de pass was niks aan te merken en Jos Frickus was op de diagonaal weer in vorm. Het was al met al net niet genoeg om een punt mee naar huis te nemen. 

Vrouwen

De Burgst Breda 2-VVS'92 4-0 (25-19, 25-14, 25-20, 25-17): Koploper De Burgst was in alle opzichten een maatje te groot voor VVS'92, dat zich dapper weerde, maar door de kwaliteit van de thuisploeg te weinig aan aanvallen toe kwam. Vooral in verdedigend opzicht had VVS'92 geen antwoord op de aanval van De Burgst 2, dat in veertien duels slechts negen sets verloor. De Brabanders straften elk foutje af en lieten er in elke set vanaf het begin geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg was.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement